Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 20:08

Modrić: Mi ne možemo bez drame; Dalić: Odigrali smo kako je trebalo protiv ovakvog protivnika

Izbornik Zlatko Dalić Izbornik Zlatko Dalić Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom protiv Japana boljim izvođenjem 11-eraca izjavio je za Hrvatsku televiziju kako smatra da je njegova momčad odigrala utakmicu upravo kako je trebalo protiv takvog protivnika. 

- Bila je teška utakmica, borbena, kvalitetna... Mislim da smo dobro odigrali, baš kako je trebalo protiv ovakvog protivnika. Ući među osam najboljih na svijetu je veliki rezultat, borili smo se cijelu utakmicu i na kraju nas je nagradilo. Tijekom prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo onda sami sebe doveli u probleme s kratkim dodavanjima na sredini terena koja su omogućila Japancima protunapade, a nama unijela nervozu. Nakon toga smo primili gol iz prekida što nam se dugo vremena nije dogodilo i morali se "čupati". Dogovorili smo se kako nema više tih kratkih dodavanja i da pokušamo više preskakati igri. Kad god smo to napravili, došli smo u izglednu situaciju. Protivnik je u najavama govorio kako će mu biti lako s Hrvatskom, ali nikad nemoj Hrvata podcijeniti. Tko god je to napravio, na kraju je požalio. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vrijedni. - rekao je Dalić.

Kapetan Luka Modrić bio je oduševljen novim prolaskom u četvrtfinale SP-a.

- Izgleda da mi ne možemo bez drame. Presretni smo što smo u četvrtfinalu, bila je jako teška utakmica protiv vrlo neugodne ekipe koja je pobijedila Njemačku i Španjolsku. Nismo igrali na razini na kojoj znamo, ali ipak smo u prvom poluvremenu stvorili dvije-tri dobre šanse i da smo prvi poveli možda bi utakmica otišla u boljem smjeru za nas. No, na kaju smo pokazali karakter i iz rezultatskog minusa se vratili i došli do penala u kojima je 'Livi' bio čudo. Svaka mu čast, odveo nas je u četvrtfinale. U utakmicu smo ušli dosta dobro, pri kraju poluvremena nismo bili pravi, ali za drugo poluvrijeme smo se dogovorili da promijenimo način igre i pokušamo s centaršutovima. Četvrfinale? Nogomet je nepredvidiv, može doći i Brazil i Južna Koreja, ali mi ćemo biti spremni i sigurno bolji nego danas. - rekao je Modrić.

Svoje dojmove iznio je i Nikola Vlašić, koji je pogodio prvi 11-erac u raspucavanju:

- I ova je utakmica pokazala kakva smo ekipa, kakvo zajedništvo imamo. Gubili smo protiv odličnog Japana, ali smo se vratili i dominirali utakmicom, čak i trebali pobijediti u 90 minuta, ali i 11-erci su sastavni dio utakmice. Vježbali smo 11-erce na trenizima. - kazao je Vlašić.

Borna Barišić odlično je zamijenio bolesnog Bornu Sosu na lijevom boku:

- U četvrtfinalu smo. Pokazali smo karakter, širinu kadra. Japan je pokazao kako je odlična reprezentacija, trkački moćna, nije ju bilo lako probiti. Na kraju smo izvukli pobjedu na penale. Mi smo svi ovdje zbog jednog cilja, a taj je da ostvarimo što bolji rezultat za Hrvatsku, za navijače i nas osobno. Bili smo klapa na terenu i vratilo nam se s pobjedom. U četvrfinalu smo spremni za bilo koga. - rekao je Barišić.

Južni