Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 14:04

Na izborima u Primorju svi mjesni odbori pripali nezavisnima, stranke nisu ni izašle

Provedeni su izbori za mjesne odbore na području Općine Dubrovačko primorje. U svih 20 naselja u vijeće mjesnog odbora su izabrane kandidacijske liste grupe birača, odnosno nezavisne liste, dok političke stranke nisu sudjelovale u izborima.

Od 1607 birača, na izbore je izašlo njih 373, odnosno 23,21 posto. Od toga je 358 važećih glasačkih listića (95,98 posto) te 15 nevažećih listića (4,02 posto).

Najmanje birača je izašlo u naselju Slano, 9,57 posto, dok je u naselju Podgora izašlo rekordnih 88,24 posto. U statistici svakako odskače i naselje Štedrica gdje je čak 45 posto glasača izašlih na izbore poništilo svoj glasački listić.

Predsjednik Izbornog povjerenstva Petar Lončar izrazio je zadovoljstvo odazivom, organizacijom i provedbom izbora u cjelini.

- Izborni proces je prošao po planu i bez incidenata, a ukupan odaziv je iznenađujuće visok bez obzira na nepovoljne vremenske prilike, kao i druge nepovoljne čimbenike. Čestitam svim novoizabranim predstavnicima mjesnih odbora i želi im sreću i uspjeh u daljnjem radu. - kazao je Lončar.

Rezultate možete preuzeti OVDJE.

dpp