Subota, 24 Lipanj 2017 20:45

Na Osojniku održan Mali festival folklora i baštine

Piše:

Šesto izdanje Malog festivala folklora i baštine održalo se u subotu na Osojniku u organizaciji KUD-a "Sveti Juraj Osojnik".Osim županijskih kulturno-umjetničkih društava: Marko Marojica iz Župe dubrovačke, Folklorne skupine Osnovne škole Orebić, KUD-a Metković, Marine Petković i Ivana Dominika Sardelića iz Blata, Udruge Dubrovački primorski svatovi te domaćina nastupili su i mali gosti iz KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca, KUD Spačva iz Donjeg Novog Sela u Slavoniji, HKUD Sveti Ante iz Dretelja u Bosni i Hercegovini te Augustin Žigmanov iz HKUD-a Matija Gubec iz Subotice u Srbiji.

Sve nazočne pozdravio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je kazao je kako su folklor i kulturna baština temelj i identitet svakog naroda te da su ovakvi festivali istinski čuvatelji te baštine.

- Smatram da je iznimno važno poticati naše mlade da od najmanjih dana uče, da balaju i spoznaju istinsku vrijednost bogate kulturne baštine koju posjedujemo mi Hrvati. Grad Dubrovnik je bio partner ovog festivala od početka, a obećajem da ćemo od danas biti još jači poticaj da ovaj festival bude još veći i snažniji. - kazao je gradonačelnik Franković.

DPP