Petak, 22 Listopad 2021 21:02

Načelnik Stožera CZ Cebalo: Ne razmišljamo o strožim mjerama

Epidemiolozi Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko -neretvanske županije intenzivno prate situaciju vezanu uz širenje zaraze COVID -om i evidentan je porast zadnjih dana kako na jugu Hrvatske, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se nastala situacija stabilizirati. Ono što je najbitnije, jest da nema pritisaka na Opću bolnicu Dubrovnik, što je jako bitno. Važno nam je sačuvati bolnički sustav kako bi svatko kome je potrebno dobio kvalitetnu i pravovremenu bolničku skrb. - izjavio je za Južni načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dubrovačko -neretvanske županije Joško Cebalo.

Ističući kako je Županijski stožer u stalnom kontaktu s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, Cebalo kaže kako se ne razmišlja o nekim strožim mjerama, ni zatvaranjima škola, odnosno online nastavi.

- I ovim putem bih želio pozvati sve necijepljene stanovnike juga Hrvatske da se svakako cijepe. Dovoljan su dokaz zemlje sjeverne Europe, koje imaju visoku procijepljenost stanovništva pa je i tamošnja epidemiološka slika puno bolja. - poručio je Joško Cebalo.

kšc