Četvrtak, 13 Travanj 2023 21:45

Nakon 12 godina konačno će se održati izbori za mjesne odbore u Primorju

Raspisani izbori za članove vijeća mjesnih Odbora u Općini Dubrovačko primorje. Ono što je zanimljivo jest da su se posljednji takvi izbori u toj općini održali - 2011. godine, a mandati članovima mjesnih odbora istekli su davne 2015. godine, ističe predsjednik primorskog Općinskog vijeća Vlaho Mozara u priopćenju o raspisivavnju ovih izbora.

„Izbori će se održati 14. svibnja, a svi rokovi kreću od 14. travnja. Kandidacijske liste prikupljat će se do 27.4. do ponoći. Izborno povjerenstvo organiziralo je svakodnevna dežurstva u svom sjedištu u Zavičajnoj kući Dubrovačkog primorja. Sve informacije mogu se dobiti na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na mobitel predsjednika povjerenstva Petra Lončara na broj 098294555 i osobno u sjedištu Izbornog povjerenstva.” - navodi Mozara.

„Velika novost na nivou mjesne samouprave je da će svako od 20 sela i naselja Općine Dubrovačko primorje imati izbore za svoj vlastiti mjesni odbor, umjesto 8 zajedničkih iz prethodnog desetljeća. Iako je u vremenskom razdoblju od posljednjih izbora Općina izgubila čak 25% svog stanovništva te su neka sela dovedena na rub istrebljenja s gubitkom stanovništva od čak 70%, (izvor Državni zavod za statistiku, popis stanovništva 2011. i 2021.), u ove izbore se ide s velikim optimizmom da će velika većina sela i naselja uspjeti organizirati svoj mjesni odbor.” - piše Mozara.

Predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara istaknuo je da je za rad mjesnih odbora proračunom predviđeno čak 40.000 eura u 2023. godini i da je to samo početak ako se mjesni odbori dokažu kroz svoj rad. Poziva sve zainteresirane birače i stranke da sudjeluju u izborima kako bi svih 20 naselja dobilo svoj mjesni odbor koji će se, navodi, „boriti za dobrobit svojih mještana, a tako i na dobrobit cijele Općine”.

dpp