Četvrtak, 08 Listopad 2020 10:02

Nastavlja se rast broja oboljelih od COVID - a

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o 11 osoba iz Dubrovnika, od čega pet muških i šest ženskih osoba (četiri muške i pet ženskih imaju utvrđenu epidemiološku vezu), kao i dvije muške osobe iz Konavala, obojica s utvrđenom epidemiološkom vezom. Također, pet je osoba iz Kule Norinske (dvije muške i tri ženske i svi imaju utvrđenu epidemiološku vezu), dvije muške osobe iz Metkovića te jedna muška osoba iz Župe dubrovačke. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

„Izliječeno je šest osoba: dvije iz Dubrovnika te po jedna osoba iz Metkovića, Orebića, Kule Norinske i Župe dubrovačke.” - navode također iz Stožera.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 10 osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirano je 15 606 uzoraka. U samoizolaciji je 428 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su 2 kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 83 slučaja kršenja samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp