Utorak, 12 Prosinac 2023 13:52

NIKOLA KNEŽIĆ: NIKOME U MJESNIM ODBORIMA NIJE REČENO DA NEMA NOVACA, SAMO POSTOJE PROCEDURE

Piše:
Načelnik Nikola Knežić Načelnik Nikola Knežić Foto: dpp

Prije negoli su usvojili proračun za 2024. godinu, Općinsko vijeće Općine Dubrovačko primorje usvojilo je drugi rebalans tekućeg proračuna. Istaknuvši kako mu je prvi rebalans malo promaknuo vijećnik Petar Lončar (NL) kazao je kako se smanjuju sredstva za mjesne odbore. Načelnik Nikola Knežić ga je demantirao.

- Prvi rebalans proračuna je bio skamufliran. Sredstva za mjesne odbore se smanjuju za pola. Za ovu godinu je predviđeno 40.000 eura i jako je malo sredstava povučeno. Nekakva komunikacija, bar ja tako dobijam s terena, je da mjesni odbori kontaktiraju Općinu i da im se govori da novca za neke projekte nema, da će to tek biti iduću godinu. - kazao je Lončar.

Načelnik Nikola Knežić, koji se s njime nije složio, istaknuo je kako jedna osoba, koju nije htio imenovati, mjesne odbore krivo instruira.

- Nikome nije rečeno da nema novaca. To nije točno! To tko je rekao ili krivo prenosi ili je krivo shvatio. Mjesni odbori krivo rade, kontaktiraju jednu osobu i s njom komuniciraju, a ta osoba njima šalje određene dopise i upućuje ih kako će tražiti svoja prava, a upućuje ih mimo zakona. Taj jedan vijećnik, da ga sad ne imenujem, zazove neki mjesni odbor i kaže: „Vi imate pravo na 2.000 eura.” Nemaju pravo na 2.000 eura nego svi mjesni odbori imaju pravo na 40.000 eura. - kazao je Knežić, naglasivši kako se ne slaže s tim da se svako mjesnom odboru dodjeljuju jednaka sredstva.

- Što ćemo s mjesnim odborom koji je potrošio 2.700 eura? Ne slažem se s tim i neću dozvoli da praksa bude da svaki mjesni odbor ima isto zato jer ima mjesnih odbora u kojima je 14 ljudi, a ima onih u kojima je 200 ljudi. Neki od mjesnih odbora se uopće nisu javili. Čak smo ih mi kontaktirali za neke stvari. Svakom se selu ispunilo sve što su tražili, ali su krivo upućeni pa se dogodi da nam neki mjesni odbor šalje predračun tvrtke iz Metkovića da im uplatimo za neku kapiju. Pa ne možemo mi plaćati neku kapiju tvrtki za koju ne znamo zato što je tako napisao neki mjesni odbor koji čak nema ni potpis na dopisu u kojem pišu da su oni odlučili da im se nešto napravi. To ne može tako. Moramo raditi sve po proceduri. - kazao je Knežić, naglasivši kako će svaki mjesni odbor dobiti sredstva.

- Sve što im treba na terenu, dobit će. Previše su se opteretili s tih 2.000 eura. Kad im treba, dobit će. Doli su potrošili 3.000 eura. Majkovi možda 3.200 eura i došao je dopis da im se još nešto napravi. Ako se ne napravi u prosincu, napravit će se u siječnju. Neće ih nitko kazniti. Sve što mjesni odbori odluče da treba, napravit će se. - rekao je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.