Utorak, 14 Veljača 2023 13:03

Nikolina Farčić vodit će TUP i UTD Ragusu, a Miho Baće dobit će drugi posao

Piše:
Nikolina Farčić i kompleks TUP-a Nikolina Farčić i kompleks TUP-a Foto: Grad Dubrovnik

Nikolina Farčić imenovana je novom članicom uprave u društvima TUP d.d. i UTD Ragusa d.d, izvijestili su iz gradske uprave. Drugim riječima - ona će biti direktorica. Imenovanje jedne osobe na čelo dva društva provedeno je jer će u idućih par mjeseci doći do spajanja UTD Raguse i TUP-a.

Iz gradske uprave navode kako je Farčić dugi niz godina obnašala odgovorne dužnosti u privatnom sektoru. Od 2022. predsjednica je Obrtničke komore Dubrovačko - neretvanske županije, a od 2016. na čelu je Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri županijskoj Obrtničkoj komori. Od 2019. do 2021. obnašala je dužnost predsjednice Udruge poslovnih žena Krug Dubrovnik.

„Vjerujemo kako je Nikolina Farčić idealan most između poduzetništva i društvenog sektora, a upravo je kupnjom društva TUP d.d. navedeno bilo stavljeno kao prioritet. Nadzorni odbori oba društva zahvalili su se Mariji Šimunović, zamjenici pročelnice u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, zaduženoj za trgovačka društva na izvrsno obavljenom poslu u proteklih par mjeseci bez čijeg iznimno aktivnog angažmana ne bi bilo moguće provesti akviziciju kupnje društva TUP d.d.” - navode iz gradske uprave.

Inače za direktora je trebao biti imenovan HSLS-ovac Miho Baće, donedavni pročelnik Županije dubrovačko – neretvanske u Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove gdje je nakon njegova odlaska imenovan v.d. pročelnika Silvio Markota. Baće je javno potvrdio kako odlazi na mjesto direktora TUP-a, a u međuvremenu su se okolnosti očito izmijenile. Kako neslužbeno odznajemo, on bi na koncu u TUP-u trebao raditi na pravnim poslovima.