Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 13:47

O mjestu ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra odlučuje se između dva imena

Piše:

Gradsko vijeće na sjednici sljedećeg ponedjeljka imenovat će ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a sasvim izvjesno i ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum, doznaje portal Dubrovnikpress.hr.

Za mjesto ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojemu mandat inače ističe 20. prosinca, na natječaj se prijavilo dvoje kandidata, aktualni ravnatelj Damir Milat i višegodišnji zaposlenik u DSO – u, fagotist Matija Novaković.

Damir Milat, koji inače Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna od 2012. godine, na čelu Orkestra bio je i u razdoblju od 2000. do 2004. godine. Milat, koji inače slovi kao dobar ravnatelj DSO - a, u proteklim mandatima nije uspio vratiti ljetnikovac Crijević – Pucić Orkestru. Riječ je inače o ljetnikovcu uzurpiranom od strane dubrovačkog Sveučilišta, odnosno Rektorata tog Sveučilišta.

Matija Novaković stalni je zaposlenik DSO - a. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Marijana Korbetića, diplomirao je 1988. godine, 1994. upisao je poslijediplomski studij fagota. Novaković je umjetnički ravnatelj i suosnivač Umjetničke udruge Konavle Art, Cavtatskih glazbenih večeri te Festivala „Glazba & Riječ Konavle“.

Posve je izvjesno da će se dnevni red sjednice Gradskog vijeća 16. studenoga nadopuniti imenovanjem ravnatelja/ice Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Natječaj za ravnatelja raspisan je nakon što je Gradsko vijeće razriješilo Ivicu Grileca s mjesta ravnatelja JU Rezervat Lokrum.

Ova je natječaj naišao na dobra odaziv kandidata pa se tako prijavilo njih devet. No, Gradsko vijeće u konačnici će birati između sedam kandidata. Naime, jedan od kandidata u međuvremenu je povukao prijavu dok je drugi kandidat na natječaj poslao nepotpunu dokumentaciju.