Ponedjeljak, 19 Srpanj 2021 12:18

Od posljedica koronavirusa umrla jedna osoba iz Konavala

Od posljedica koronavirusa umrla je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1941. god.). U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj osobi muškog spola i jednoj ženskog spola, iz Dubrovnika i Blata. Izliječeno je osam osoba: sedam iz Dubrovnika i jedna iz Župe dubrovačke. U posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 91 893 uzorka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije na početku tjedna u koji smo tako ušli sa 65 aktivnih slučajeva zaraze od kojih je 44 u Dubrovniku, šest u Konavlima, po troje u Župi i Metkoviću itd.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je deset osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji je 238 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 884 slučaja kršenja samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp