Petak, 09 Rujan 2022 14:20

Odbačena žalba na natječaj javne nabave rekonstrukcije javne rasvjete Grada Dubrovnika

Odbačena žalba na natječaj javne nabave rekonstrukcije javne rasvjete Grada Dubrovnika Foto: Davor Mladošić

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbacila je žalbu na dokumentaciju koju je 5. rujna podnijela tvrtka Elektrokovina Plus u postupku javne nabave za rekonstrukciju i modernizaciju javne rasvjete grada Dubrovnika, izvijestioli su danas iz Grada Dubrovnika navdoći kako se postupak javne nabave uredno nastavlja te da je otvaranje ponuda predviđeno za utorak, 13. rujna.
 
„DKOM je Rješenjem donesenim 8. rujna odbacio predmetnu žalbu kao neurednu čime je ponovno potvrđena ispravnost postupka javne nabave koju Grad Dubrovnik kao naručitelj provodi u ovom predmetu. Podsjetimo, DKOM je 23. kolovoza 2022. odbacio prvu podnesenu žalbu na dokumentaciju o nabavi žalitelja TEP d.o.o., a ista je također odbačena kao neuredna, odnosno kao nepravodobna i neutemeljena.” - navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.
 
Inače, projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, veća je od dva milijuna kuna na godišnjoj razini, a dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava. Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

dpp