Srijeda, 23 Kolovoz 2017 13:17

Odbijene ponude Udruge Extempora i Scardone, doček Nove organizirat će Dubrovačke ljetne igre

Organizacija dočeka Nove godine povjerena je Dubrovačkim ljetnim igrama nakon što je Povjerenstvo za otvaranje ponuda za doček, koje su formirali Grad Dubrovnik i Turističko vijeće, utvrdilo da niti jedna od tri pristigle ponude ne udovoljava traženim kriterijima.

Naime Grad i Turističko vijeće u srpnju su imenovali navedeno povjerenstvo, u kojem su bili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena gradska pročelnica UO za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo u ime Grada te direktorica prodaje i marketinga Jadranskih luksuznih hotela Katija Jerković i direktor turističke agencije Dubrovnik Travel Daniel Marušić ispred Turističkog vijeća i predstavnik Turističke zajednice grada Dubrovnika Marko Dadić, inače voditelj odjela za organizaciju manifestacija. Povjerenstvo je 7. kolovoza zaključilo kako tri ponude od dva ponuđača, Udruge Extempora i Scardone d.o.o. ni formalno ni programski ne zadovoljavaju tražene kriterije i uputilo prijedlog Turističkom vijeću o neprihvaćanju ponuda.

S prijedlogom Povjerenstva jednoglasno se složilo Turističko vijeće Turističke zajednice grada Dubrovnika, na sjednici održanoj danas te će se u dogovoru s Gradom Dubrovnikom organizacija Dočeka Nove godine povjeriti Dubrovačkim ljetnim igrama, a Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik će snositi troškove organizacije, kao što je bilo i planirano.

D.M.