Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 15:50

Odlukom o privremenom financiranju osigurana sredstva za Udrugu studenata Libertas u Zagrebu

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić obišao je u petak novouređene prostore Udruge studenata Libertas u Zagrebu. Riječ je projektu kojega je započeo donedavni dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Pročelnik Katičić obavijestio je predsjednika Udruge Mateja Stipeljkovića kako je Odlukom o priviremenom financiranju Grad Dubrovnik osigurao financijska sredstva za nastavak projekata udruge.

Također je dogovoreno kako će se u prostorima Udruge održati prezentacije gradskih projekta za mlade s naglaskom na dubrovačku obrazovnu verikalu.

Inače, ugovor o produljenju zakupa prostora u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi Udruga dubrovačkih studenata Libertas potpisan je u prosincu prošle godine i na snazi je sve do svibnja 2019. godine.

Klub Dubrovačana u Gundulićevoj u Zagrebu svečano je u travnju 2013. godine otvorio tadašnji gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i od tada je omiljeno okupljalište naših studenata u Zagrebu, a koristi se za druženje, učenje, promocije, koncerte i druga događanja. Grad Dubrovnik također je snosio i troškove uređenja prostora kao i nabavke opreme i namještaja.

Udruga dubrovačkih studenata Libertas uz potporu Grada Dubrovnika provodi nekoliko vrijednih projekata poput malonogometne lige Dubrovčana, izdavanja lista Lapis, te folklornih i glazbenih nastupa.

N.M./M.M.