Utorak, 04 Siječanj 2022 15:36

Održana komemoracija za Stijepa Raguža, dugogodišnjeg ravnatelja dubrovačkog Doma zdravlja

Komemoracija povodom smrti Stjepa Raguža, liječnika i zdravstvenog djelatnika, dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, održana je danas u Gradskoj vijećnici.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je obraćanju, uz ostalo, izrazio zahvalnost doktoru Ragužu na naporima koje je iz godine u godinu ulagao u organizaciju simpozija Medicina Dubrovnik - Vukovar, njegovom radu na zdravstvenoj zaštiti hrvatskih branitelja, kao i ustrajnosti na povezivanju i potpisivanju povelje prijateljstva između dubrovačkog i vukovarskog doma zdravlja.

- O gosparu Stjepu Ragužu uvijek smo čuli samo dobro, samo lijepo i u svim našim sjećanjima ostavio je neizbrisiv trag. Vjerujem kako ćemo ga svi pamtiti kao požrtvovnog, uvijek nasmiješenog, prijateljski raspoloženog i izvrsnog liječnika stomatologa koji je, svima s kojima je razgovarao, vraćao osmijeh na lice, u svakom smislu. U svoje ime i ime Dubrovačko-neretvanske županije, obitelji, prijateljima i kolegama gospara Stjepa Raguža izražavam iskrenu sućut. Ovaj veliki čovjek iz naših sjećanja neće biti izbrisan. – istaknuo je župan Dobroslavić.

U ime svih suradnika i u ime Doma zdravlja Dubrovnik od doktora Stjepa Raguža oprostio se ravnatelj Branko Bazdan te dr. Jure Burić kao pokojnikov dugogodišnji prijatelj i suradnik.

U ime Grada Dubrovnika vijećnica dr. Katarina Doršner istaknula je kako je Stjepo Raguž zadužio Dubrovnik u profesionalnom smislu.

- Gotovo čitav svoj radni vijek posvetio je razvoju Doma zdravlja u Dubrovniku. Ravnateljem je postao 1975. godine i ostao tamo sve do umirovljenja (2009.) kao jedan od ravnatelja s najduljim stažem u Hrvatskoj. Bio je vrstan profesionalac u svom poslu, no i nakon umirovljena nije mirovao već je ustrajno radio i ostavio nam vrijedan povijesni dokument, knjigu „Dom zdravlja - Okružni ured – Dubrovnik”, izdanu 2017. godine, u kojoj je zapisao sve oblike javno zdravstvene službe ovog područja od samog svog nastanka do danas. - kazala je između ostalog Doršner.