Petak, 27 Studeni 2020 19:38

Općina Župa dubrovačka odobrila 84 stipendije, potpisivanje ugovora u prosincu

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić odobrio je bodovnu listu stipendija po različitim kategorijama.

84 stipendije u ovo nezavidno vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.

Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji slabijeg imovnog stanja donacijom u iznosu od 70.000 kuna. Stipendije su odobrene i u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovinskog rata.

Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već petu godinu za redom priključila se programu stipendiranja, te je svojom donacijom od 64.000 kuna obuhvatila sve one učenike i studente u kategoriji slabijeg imovnog stanja koji zadovoljavaju uvjete natječaja, a koji su bili ispod crte, te po prosjeku: dva najbolja studenta prve godine i tri najbolja studenta s viših godina koji su bili ispod crte.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju održat će se tijekom prosinca, pojedinačno sa svakim korisnikom sukladno epidemiološkim mjerama.

Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena četiri mjeseca, od rujna do prosinca.

Stipendija za učenike iznosi 400 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija je umanjenja s 1.000 na 800 kuna.

- Kako bismo u ovoj nezavidnoj financijskoj situaciji osigurali što veći broj dodijeljenih stipendija te dodijelili više stipendija nego prethodnih godina neznatno smo smanjili mjesečni iznos studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika. Oduvijek smo na zavidnoj razini poticali stipendiste u njihovoj izvrsnosti, pomagali onima koji dolaze iz obitelji sa slabijim primanjima pa smo planirajući sredstva za nadolazeću izazovnu godinu, stavili stipendiranje kao jedno od prioritetnih aktivnosti. Za ovu svrhu Općina će izdvojiti više od 500.000 kuna. -istaknuo je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

dpp