Srijeda, 12 Kolovoz 2020 14:35

Otvoren Centar za mlade Dubrovnik

Na Međunarodni dan mladih danas je Centar za mlade Dubrovnik službeno otvorio svoja vrata svim mladima koje zanimaju brojni programi: od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja.

Centar je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić koja je istaknula kako je iznimno važno partnerstvo gradske uprave s mladima i s civilnim strukturama, jer su mladi oni koji mogu dati novi poticaj razvoju grada i pojedinaca.

Za sve okupljene održana je i prezentacija o organizaciji, sadržaju i viziji Centra za mlade Dubrovnik.

Nakon otvaranja uslijedio je Dan otvorenih udruga članica u sklopu kojeg su se mnogobrojni mladi upoznali s radom udruga, njihovim aktivnostima i budućim projektima. Članice Centra su: Univerzalni istraživački institut UR, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za mlade Maro i Baro, Savjetovalište za mlade, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Volonterski centar, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, Foto-klub Marin Getaldić, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK i Udruga RC modela Dubrovnik.

U sklopu programa Međunarodnog dana mladih održale su se i dvije radionice. Udruga Bonsai organizirala je radionicu „Ponos i predrasude“ na kojoj su mladi raspravljali o ljudskim pravima i predrasudama s kojima se suočavaju. Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije za one najmlađe vodila je radionicu 3D crtanja, u kojoj su mališani pokazali svoju kreativnost.

Uručene su i zahvalnice svima koji su pomogli pri ostvarenju projekta Centra za mlade Dubrovnik. Gradu Dubrovnik i zamjenici gradonačelnika Jelki Tepšić, predstavnicima Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Mihu Katičiću i Marku Grgureviću, predstavnicima Lučke uprave Dubrovnik i Luke Dubrovnik, Lapad Graditelju, Marinku Matuloviću iz tvrtke Marinkolor koji donirao pituru za prostor te Petri Marčinko koja je pomogla pri strateškom planiranju. Iako nisu mogli prisustvovati zahvalnice će naknadno dobiti i pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, arhitektici prostora Petri Špilj, Slavenu Pendu, Anti Muciću, Dorianu Uremu, Veljku Vasiljeviću, DIDI koloru, Peru Mrnareviću te Božu Prlendi koji je zaslužan za vizualni identitet Centra za mlade Dubrovnik.

dpp