Petak, 17 Svibanj 2024 15:09

PLENKOVIĆ: VLADA ĆE POMOĆI U IZGRADNJI NOVE SPORTSKE DVORANE U DUBROVNIKU

Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Budući premijer Andrej Plenković u petak je potvrdno odgovorio na pitanje Sandre Benčić (Možemo) može li jamčiti da će HEP i ostale tvrtke od posebnog interesa države, koje su dio energetskog sustava, ostati u državnom vlasništvu do kraja mandata.

- Kao vrlo izgledni budući premijer, reći ću da. - rekao je Plenković odgovarajući na jednu od 83 replike, koliko ih je prijavljeno nakon što je Hrvatskom saboru predstavio svoju novu, treću vladu i njen program do 2028. godine.

Naglasio je kako je iskustvo za nedavne energetske krize pokazalo kako bi Vlada, da nije imala HEP u vlasništvu države, bila limitirana u upravljanju tom krizom bez presedana.

- Kroz energetsku krizu smo prošli kao da je nema, nikome se nije povećao račun za struju, za plin. - kazao je.

Benčić je, naime, rekla da su predstavnici DP-a, s kojim je HDZ formirao vlast, ostavili otvorenu mogućnost privatizacije HEP-a.

Plenković je, odgovarajući na replike, najavio nastavak izgradnje niza projekata, među njima i autoceste do Dubrovnika.

- Kad je riječ o gradnji punog profila te autoceste, sredstva su osigurana, natječaj za dionicu Slano - Doli je već raspisan. - odgovorio je Matu Frankoviću (HDZ) i najavio da će Vlada pomoći u izgradnji nove sportske dvorane u Dubrovniku.

Južni