Nedjelja, 02 Srpanj 2017 18:02

Plivanje: Dobri rezultati jugaša na natjecanju u Splitu

Plivači Juga ostvarili su odlične rezultate i pokazali dobru formu na ulasku u završni dio sezone na Ljetnom regionalnom prvenstvu u plivanju za dobne skupine seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta koje se održava se u Splitu kroz pet dijelova u tri vikenda. Naime, prvi dio održan je jučer, drugi i treći dio održat će se u sljedeću subotu dok će se četvrti i peti dio održati 15. srpnja. Na jučerašnjem natjecanju jugaši su ostvarili ukupno petnaest plasmana među tri najbolja u svim kategorijama, a od toga četiri puta kao prvi, osam puta kao drugi i tri puta kao treći.

Natupilo je 11 Jugovih članova dobnih skupina kadeta i starijih, a na programu su bile samo „duge pruge“, odnosno discipline 800 i 1500 slobodno.

Prvaci Regije 1. u disciplini 800 slobodno postali su: Michel Brassard koji je pobjednik u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, te Mario Šurković kao pobjednik u kadetskoj kategoriji. Osim toga, Šurković je zauzeo i drugo mjesto u mlađe juniorskom uzrastu. Đivo Matović u istoj je diciplini bio drugi u općoj, kao i u juniorskoj konkurenciji.

U diciplini 800 slobodno za plivačice Ana Lučić bila je treća u općoj i druga u juniorskoj kategoriji. U istoj disciplini u kadetskoj konkurenciji Katarina Matović bila je druga, a Katarina Nenadić treća.

U disciplini 1500 slobodno Đivo Damić bio je drugi u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, dok je Frane Miloslavić zauzela treće mjesto u kategoriji juniorki.

U Splitu su dobre nastupe s osobnim rekordima zabilježili i: Nikol Đuho, Antonija Ljuban, te Luka Đurović.

Dok su mlađim članovima Juga predstojeća Regionalna prvenstva završna natjecanja u sezoni, starijim plivačima i plivačicama Juga svojevrsna su priprema za nastupe na Prvenstvima Hrvatske koje se održavaju krajem srpnja.

Točnije, Kadetsko prvenstvo Hrvatske održava se u Sisku 22. i 23. srpnja, dok se Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora, te mlađih juniora održava od 29. srpnja do 1 .kolovoza u Zagrebu.

Regionalno natjecanje za najmlađe natjecatelje, tzv. „Plivaton“ održat će se 29. srpnja u Splitu.

DPP