Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 20:21

Podrška programu 450. obljetnice Držićeve smrti

Povjerenica Nada Medović na današnjem sastanku s ravnateljem Doma Marina Držića Nikšom Matićem izrazila je zadovoljstvo što su se, iako u limitiranim proračunskim mogućnostima, u Odluci o privremenom financiranju Grada Dubrovnika iznašla određena sredstva za sufinanciranje programa 450. obljetnice smrti Marina Držića.

Na sastanku su sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika Ana Hilje i član Upravnog vijeća DMD-a Pavo Jančić.

Tema održanog sastanka bile su pripreme za obilježavanje 450. obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića. Sudionici sastanaka upoznali su povjerenicu Medović s bogatim i raznovrsnim obljetničkim programom Doma Marina Držića u 2017. godini, koji uključuje niz značajnih umjetničkih, znanstvenih i edukativnih projekata.

Na sastanku je bilo govora o bogatoj izložbenoj djelatnosti Ustanove, sadržajnom izdavačkom programu, predanom radu na skupljanju muzejske građe, on-line prezentaciji ustanove, ali i budućim projektima međunarodne kulturne suradnje. Posebno je istaknut edukativni i pedagoški aspekt rada Ustanove, u sklopu kojeg se već godinama organizira niz radionica kroz koje je prošlo više od petsto dubrovačkih mališana.

V.S.