Srijeda, 24 Studeni 2021 19:21

Potrebica još nije siguran hoće li vijećnicima trebati COVID potvrde za sjednicu

Piše:

Sjednica Gradskog vijeća koja će se održati 1. prosinca trebala bi biti prva sjednica na kojoj bi, sukladno mjerama, vijećnici trebali prije dolaska na sjednicu predočiti COVID potvrde. Hoće li im tražiti potvrde, dokaz o preboljenju ili cijepljenju kako bi fizički mogli sudjelovati na sjednici za portal Dubrovnikpress.hr govori predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

- Odluku Stožera sam pozorno iščitao i nisam pronašao uporište da od kolega tražim COVID potvrdu da bi prisustvovali sjednici Gradskog vijeća, međutim moramo uzeti obzir činjenicu da se u prostore Grada Dubrovnika ulazi s COVID potvrdom pa ću se oko toga koordinirati s gradonačelnikom. Gradska vijećnica je ipak u prostorima Grada. - kazao je Potrebica.

- Što se tiče samog predstavničkog tijela, kao predsjednik Gradskog vijeća neću zapriječiti kolegicama i kolegama dolazak na sjednicu, međutim treba provjeriti dio odluke koji se odnosi na ulazak u prostorije. - rekao je Potrebica.

Ukoliko im budu potrebne COVID potvrde, oni vijećnici koji ih nemaju, i dalje imaju mogućnost sudjelovati u radu Vijeća.

- U slučaju da trebaju potvrde, naš sustav je prilagođen radu u COVID uvjetima pa će kolege koji nemaju potvrdu moći sudjelovati u radu Vijeća online putem. Tu su mogućnost na prethodnim sjednicama neki od vijećnika već koristili. U ovom trenutku mi je izglednije da nam COVID potvrde neće trebati, ali dozvolite da se usuglasimo s gradonačelnikom. - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

- Inače, držim da bi se mi vijećnici trebali cijepiti i svojim primjerom
pokazati sugrađanima da ne trebaju nasjedati na paraznanstvene tvrdnje i nesuvisle argumente. Koliko je kolega vijećnika cijepljeno, nisam provjeravao, ali iz razgovora s nekima od njih, znam da ima onih koji se nisu cijepili. Stvar je svakog pojedinca hoće li se ili neće cijepiti, a cijepljenje je svakako jedno od najvećih dostignuća u medicini koje je pomoglo čovječanstvu suzbiti mnoge bolesti i zaista ne vidim zašto bi kad je u pitanju cjepivo protiv COVID-a situacija bila drukčija. - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica istaknuvši kako će vijećnici na vrijeme biti obaviješteni hoće li im za dolazak na sjednicu 1. prosinca bit potrebna COVID ili potvrda o preboljenju koronavirusa.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019