Utorak, 15 Lipanj 2021 11:44

Potrebica s 13 glasova izabran za predsjednika Gradskog vijeća

Piše:

Izborom Marka Potrebice za predsjednika konstituiran je novi saziv Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Za Potrebicu je glasalo 13 vijećnika. Naime, osim vijećnika s liste HDZ-a, Potrebica je dobio potporu dva vijećnika DUSTRA-e, Mara Kristića iz Mosta i nezavisnog vijećnika Andra Vlahušića te dvoje vijećnika DDS-a Slavice Grkeš i Jasmina Durakovića.

Potrebica je inače bio odličan predsjednik bivšeg saziva Gradskog vijeća. Zahvalivši vijećnicima koji su mu dali povjerenje, Potrebica je kazao kako se novi saziv Vijeća neće temeljiti na koaliciji.

- Načelo s kojim smo krenuli u mandat je programska otvorena suradnja bez koalicija. Gradsko vijeće je središnje mjesto gdje se donose odluke važne za naše sugrađane. Intenzivno ćemo surađivati i u suradnji s gradonačelnikom ćemo iznjedriti sva rješenja. - kazao je Potrebica.

Za prvog potpredsjednika GV -a izabran je Jasmin Deraković iz DDS -a, a za drugog Maro Kristić iz Mosta.

Za vijećnike su prisegnuli Zlatko Begušić, Katarina Doršner, Ivan Maslač, Blaž Pezo i Marko Potrebica iz HDZ -a te Krešimir Marković iz Hrvatskih suverenista i uvjerena socijaldemokratkinja iz HSU -a Olga Muratti. Iz DUSTRA -e su prisegu izrekli Ivana Šepak i Željko Raguž, a iz DDS -a Slavica Grkeš, Jasmin Duraković i Pero Vićan. Vijećničke prisege izrekli su i srđevci Đuro Capor, Petra Marčinko i Nikša Selmani, dvoje vijećnika iz SDP -a Ivan Tropan i Anita Bonačić Obradović, nezavisni vijećnici Ivica Roko i Ivan Cetinić te Maro Kristić iz Mosta i nezavisni vijećnik Andro Vahušić.

 

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019