Srijeda, 16 Lipanj 2021 13:10

Potrebica: Vićan je najavio da će otići iz Gradskog vijeća

Piše:

Iako je dio medija špekulirao kako se novi saziv Gradskog vijeće neće konstituirati jer neće biti potrebne većine koja će izabrati Marka Potrebicu, to se ipak nije dogodilo. Da je novi mandat, novom starom predsjedniku Gradskog vijeća novi izazov, posebice kad u Vijeću nema formalne većine koja će bez pogovora podržavati akte koje predlaže gradonačelnik gvoori za portal Dubrovnikpress.hr i Marko Potrebica. Uvjeren je kako će model programske suradnje biti pozitivan pomak u funkcioniranju netom konstituiranom dubrovačkom predstavničkom tijelu.

- Prvo želim zahvaliti kolegicama i kolegama vijećnicima koji su me podržali, kao i članovima Gradskog odbora i Predsjedništva HDZ-a na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem, čiju sam potporu imao. Kad je u pitanju novi saziv Gradskog vijeća, teško je predvidjeti rok trajanja u politici bilo kojega tijela pa tako i našeg Gradskog vijeća, ali vjerujem da će otvoreni poziv za suradnju i pružene ruke svima u Vijeću rezultirati odgovornošću svakoga pojedinog vijećnika i političke stranke da ćemo svi zajedno mandat odraditi na korist i u interesu građana Grada Dubrovnika i to je jedino što nas treba vezati. Idemo od točke do točke, od sjednice do sjednice i sukladno svojim preferencijama ćemo ili mijenjati točke koje dolaze na Gradsko vijeće ili se o njima očitovati. Vjerujem da će taj novi model programske suradnje donijeti jedan pozitivni pomak u funkcioniranju Vijeća. Imam dovoljno iskustva u vođenju sjednica, dobro poznam Statut i Poslovnik i vjerujem da neće biti problema u vođenju samih sjednica. - kazao je Potrebica.

Inače za predsjednika Vijeća podržalo ga je 13 vijećnika, među njima i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić. Potrebica istuče kako je Vlahušićeva podrška i njega iznenadila,

- Pa mene je iznenadila potpora Andra Vlahušića. Iščitao sam je kao činjenicu da su svi iskusniji vijećnici bili za konstituiranje Gradskog Vijeća svojim glasovanjem, kao želju da se Vijeće u ovim trenucima krize konstituira, a nakon toga ćemo vidjeti. Vjerujem da će Andro Vlahušić svojim iskustvom i prijedlozima doprinijeti radu Gradskog vijeća, a mislim da su ovi iskusni vijećnici upravo i pokazali onima koji su ušli u Vijeće da njegovo konstituiranje ne znači niti koaliciju niti ikakvu podršku nekoj vladajućoj većini koje ovoga puta nema. - rekao je Potrebica.

Prokomentirao je i potez DDS -a prilikom konstituiranja vijeća kada je za Potrebicu glasalo dvoje vijećnika te stranke dok je lider Pero Vićan ostao suzdržan.

- Ja sam taj potez shvatio kao podršku DDS -a, a Pero Vićan je obrazložio da će on prvu i zadnju točku u ovom sazivu Vijeća prilikom glasanja biti suzdržan te da se ne radi o bilo čemu osobnom. Najavio je već i da će vjerojatno u jednom trenutku otići iz Vijeća. Ne mogu komentirati poteze DDS -a, osim što sam jučerašnje glasanje razumio kao podršku. - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019