Srijeda, 13 Srpanj 2022 13:15

Poznata su sva imena direktora i direktorica TZ-ova u Županiji, evo tko su

Piše:
Turisti na Lopudu Turisti na Lopudu Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Dok se ponavlja natječaj za direktora Turističke zajednice Dubrovačko - neretvanske županije, ostale turističke zajednice juga Hrvatske dobile su svoje direktorice i direktore, koje su, prema izmjenama zakona bile dužne izabrati. U Dubrovačko - neretvanskoj županiji djeluje 19 turističkih zajednica, a neke su do ovog ljeta funkcionirale i bez direktora.

Tako su prvi put direktora imenovali u Opuzenu i to Magdalenu Krvavac, zatim u Orebiću gdje je na četverogodišnji mandat izabran Mladen Đeldum i Slivnu gdje će Turističku zajednicu voditi Glorija Boras.

Do promjena je došlo u dubrovačkoj Turističkoj zajednici koju će nakon Ane Hrnić voditi Miroslav Drašković te u korčulanskoj gdje je sada direktorica Milijana Borojević umjesto Hane Turudić. U gradskim turističkim zajednicama u Pločama i Metkoviću ponovno su izabrane Maja Erak i Magdalena Medar Ujdur.

U Janjini je izabrana nova direktorica i to Bianka Jasprica umjesto Milivoja Hercega, dok su u ostalim općinskim turističkim zajednicama ostali isti direktori. Tako je u Konavlima potvrđen mandat Franu Herendiji, u Župi dubrovačkoj Anamariji Kusalo, zatim u Dubrovačkom primorju Slavenu Zvoni te u Stonu Fani Slade. U Blatu ostaje Maja Šeparović, Veloj Luci Dorjan Dragojević, Trpnju Eni Miljak, Lumbardi Ante Šestanović, Smokvici Tonko Pecotić. Mljetsku Turističku zajednicu i dalje će voditi Andrea Anelić, koja je inače javila i na propali natječaj za direktoricu Turističke zajednice Dubrovačko - neretvanske županije. Na Lastovu Diana Magdić zamijenila je Brunu Rizvanović.