Petak, 26 Siječanj 2018 15:53

Predsjednik HAS-a Ivan Veštić opovrgava da je podržao Musladina: Nemam pravo podržati nijednu osobu dok nije legitimno izabrana

Piše:

Nijednu osobu nisam podržao kao novog predsjednika Atletskog kluba Dubrovnik, rekao je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. Dodao je kako "zbog svog imena i javnog interesa mora reagirati na tvrdnje kako je on podržao jednu opciju".

Dakle, lome se koplja koja je od dvije Izborne skupštine Atletskog kluba Dubrovnik legalna, ona na kojoj je za predsjednika izabran Đuro Musladin ili ona na kojoj je za predsjednicu izabrana aktivna sportašica i nekad uspješna atletičarka AK Dubrovnik Ana Perović-Alamat. Procedura je takva da sad zapisnik sa Skupštine ide Uredu državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije, koji će morati odlučiti čija je skupština legalna.

No, Musladin je u svojemu priopćenju za javnost, napisao kako je "potporu novom vodstvu kluba dao je dosadašnji predsjednik Ljubomir Medaković, a pismeno je iskazao i predsjednik Atletskog saveza RH Ivan Veštić, koji je opravdao svoju odsutnost na Skupštini neodgodivim obvezama".

- Puno se o ovome spominjalo u dubrovačkim medijima. Kao predsjednik Hrvatskog atletskog saveza niti mogu, niti imam pravo podržati ijednu osobu dok nije legitimno izabrana. O čemu se radi? Poslao sam e-mail u kojem sam zahvalio Ljubu Medakoviću na svemu što je napravio za dubrovačku, a s tim i hrvatsku atletiku. Zaželio sam uspješan rad novom rukovodstvu kluba. To je sve. To ima svoje značenje, ali to ne znači osobnu podršku. Nju nikome nemam pravo davati, niti koga preferiram, niti sam to napravio. - kazao je Veštić.

- Nigdje nisam imenom i prezimenom naveo Đura Musladina niti nekoga drugoga. Možda je on to shvatio iz tih riječi. No, u tom trenutku nisam niti znao da će biti dvije skupštine, da postoje dva tima. Samo sam se išao zahvaliti Ljubu, koji je član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza. - kazao je Veštić.

- Naravno da želim sve najbolje novom vodstvu. Više sam puta dolazio u Dubrovnik, vrijeme je da se u Dubrovniku napravi nova atletska staza, to je korisno i za javnu upotrebu, a ne samo za sportaše. To je civilizacijska tekovina. U tom smislu zaželio sam sve najbolje, u kontekstu infrastrukture i svega drugoga. Podržavam sve što je legitimno, ništa drugo. - naveo je Veštić.

Ovu priliku je iskoristio da se zahvali Dubrovačkom savezu sportova.

- Moram se Dubrovačkom savezu sportova zahvaliti što zaista podržava dubrovačku atletiku. Znam kako je u Dubrovniku, a oni su tu uz mnoge projekte. Od DU Run utrke, pa nadalje. Zahvaljujem im na svemu. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.