Srijeda, 03 Veljača 2021 10:19

Preminula jedna osoba u Dubrovniku, 35 je novih slučajeva COVID-a

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ 1934.), a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom (24 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, šest iz Konavala, tri iz Metkovića, dvije iz Dubrovačkog primorja te po jednoj iz Blata, Ploča i Stona. Ukupno je zaraženo 16 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a njih 25 ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 217 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 39 175 uzoraka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavile su se 24 osobe: 18 iz Dubrovnika te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Konavala, Korčule, Orebića i Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 22 osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji. U samoizolaciji je 805 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije (četiri kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 297 slučajeva kršenja samoizolacije (163 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp