Četvrtak, 27 Prosinac 2018 10:26

Raguž o 2019: Maksimalno ćemo urediti Posat, dakako cilj je i da Luka bude nositelj terminala

Godina na izmaku uvijek je idealna za sumirati godinu, odnosno najaviti predstojeće planove. Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž za portal Dubrovnikpress.hr najavio je najznačnije planove ovog Društva u 2019

- Prvo, mislim da smo jako puno toga napravili u 2018. godini koja je bila rekordna. Što se tiče 2019., postavili smo pred sebe cilj da mora biti bolja nego što je bila 2018. Prvo što ćemo napraviti je završetak Posata koji će biti uređen do početka same sezone. Radi se o kontaktnoj zoni povijesne jezgre koji će tako biti maksimalno uređen. - rekao je Raguž.

- Od 1. siječnja kreće i odluka da naši sugrađani koji koriste usluge place imaju u sklopu Luke besplatan parking od 7 do 13 sati. Što se tiče ostalih stavki, treba dalje raditi na uređenju same Batale gdje smo sa "žetonjarom" puno napravili. - izjavio je Raguž.

Na pitanje je li i dalje stoji da će se zalagati da upravo Luka Dubrovnik bude zadužena za izgradnju terminala za brodove na kružnim putovanjima, Raguž je odgovorio:

- Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija oko samog terminala. Apsolutno nam je cilj da Luka Dubrovnik bude nositelj projekta cijelog terminala, dakako uz podršku Grada Dubrovnika. - zaključio je Željko Raguž za portal Dubrovnikpress.hr.

V.Salvia