Petak, 14 Listopad 2022 12:47

Rekonstruirano važno vodoopskrbno čvorište u Gružu, a evo što će se raditi sljedeće

Rekonstruirano važno vodoopskrbno čvorište u Gružu,  a evo što će se raditi sljedeće Foto: Vodovod Dubrovnik

Sigurnija vodoopskrba i bolja protupožarna zaštita rezultat su rekonstrukcije dotrajalog zasunskog okna na spoju ulica Andrije Hebranga i Svetog Križa koju su u protekla dva dana izveli djelatnici Vodovoda Dubrovnik.

- Riječ je o značajnom čvorištu na našoj mreži pa, kako smo u tom oknu imali problema s dotrajalim zasunima koji su se počeli učestalo kvariti, odlučili smo rekonstruirati cijelo okno, kao i sve spojeve unutra. Konkretno, osim samih zasuna rekonstruirali smo i protupožarni hidrant, koji je sad većeg presjeka, te postojeće priključke. Bitno je naglasiti kako smo ovim radovima omogućili da, u slučaju kvara na mreži, bez vode ostane značajno manji broj potrošača na tom području. – pojasnio je radove predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te najavio nove aktivnosti.

- Idući tjedan krećemo s rekonstrukcijama kritičnih točaka na području Lapada te nastavljamo s radovima u Ulici uz Posat, koje smo bili zaustavili zbog turističke sezone. Uskoro kreće i veći dio radova na projektu Aglomeracije Dubrovnik pa će dijelovi grada postati gradilište. Potrudit ćemo se da svi ti radovi što manje ometaju život naših sugrađana, ali trebat ćemo i njihovu suradnju kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu. – rekao je Lukša Matušić te naglasio kako je cilj Vodovoda kombinacijom većih investicija kroz projekt Aglomeracije i ovakvih manjih zahvata na cijelom području Dubrovnika dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Investicija u Gružu bila je vrijedna oko 40 tisuća kuna, a iz Vodovoda su zahvalili građanima na strpljenju tijekom trajanja radova te zamolili za još malo strpljenja do utorka, kada bi trebao biti dovršen i građevinski dio radova na rekonstrukciji samog okna.

dpp