Ponedjeljak, 14 Prosinac 2020 10:17

Samo 42 - oje testiranih u zadnja 24 sata; pet novozaraženih

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji, u kojoj je broj aktivnih slučajeva narastao na preko tisuću, u posljednja 24 sata testirano je samo 42 osobe, a zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga tri slučaja brzim antigenskim testom).

„Radi se o tri osobe iz Dubrovnika, jednoj osobi iz Metkovića i jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja. Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i tri osobe ženskog spola, a za četiri osobe je utvrđena epidemiološka veza.” - navode jutros u priopćenju iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavilo se 86 osoba: 40 iz Konavala, 24 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Orebića i Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 29 334 uzorka. U samoizolaciji je 1812 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 108 slučajeva kršenja samoizolacije, podaci su koje navode iz Stožera i apeliraju na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp