Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 12:48

Šest novih slučajeva na 69 testiranih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (tri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o dvije osobe iz Dubrovnika i dvije iz Konavala te po jednoj iz Stona i Župe dubrovačke. Ukupno su zaražene tri muške i tri ženske osobe, a dvije osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 69 uzoraka uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 42 901 uzorak. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije u kojem se navodi i kako se oporavilo 20 osoba od kojih 18 iz Dubrovnika i dvije iz Konavala.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji je 879 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (pet kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 367 kršenja mjere samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp