Petak, 08 Prosinac 2023 11:33

SJG: SVE JE ISPALO KAKO JE HDZ ZAMISLIO, NOVACA NEMA, HLADA NEMA, STABALA NEMA, A TORBE SU ZNA SE U KOGA

Plaža u Uvali Lapad Plaža u Uvali Lapad Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Srđ je Grad uputio je priopćenje nakon što objavljeno da tvrtka „Dubrovački zalasci Sunca” ide u postupak likvidacije. Inače, ta je tvrtka dužna za koncesiju plaže u Uvali Lapad više od 800 tisuća eura.

Priopćenje SJG prenosimo u cijelosti:

„Dubrovački zalasci sunca”, kako divan naslov za još jednu pomno režiranu pljačku javnog novca u režiji HDZ-a. Patetično skoro kao „Dubrovački dogovor” ili „Golf razvoj”.

Naime, tko god se sjeća zalazaka sunca u Uvali prije dolaska na scenu „Dubrovačkih zalazaka sunca”, zna da je to bila jedna obična, zelena i neiskorištena površina koja osim hlada, maslina, mira i uživanja u moru i suncu ništa novo nije nudila.

Odabranom investitoru omogućilo se da poruši stabla i masline, devastira park, potom zanemari projekt, izgradi montažne objekte, naplaćuje parking, i da na kraju „ni kriv ni dužan” ostane dužan 822 tisuće eura za neplaćene koncesije na javnom pomorskom dobru. Omogućilo mu se da na kraju svega likvidira tvrtku, otpusti radnike i potraži inicijalno ulaganje od 14 milijuna eura.

I sve to uz pljesak, poguranac i potpis lokalnog i županijskog HDZ-a. U zadnjoj fazi ove romantične tragedije, vjerojatno će, kao i u slučaju Garaže na Ilijinoj glavici, glavni akteri dignuti ruke za otpis nenaplativih dugova i otvoriti šampanjac.

Kakva se pljačka i devastacija sprema u Uvali Lapad mi smo jasno komunicirali još prije sedam godina. Koliko smo puta u Gradskom vijeću slušali Frankovićevu odu uspješnom projektu koji je donio dodanu vrijednost lokalnoj zajednici i primjer je poduzetništva koji Dubrovniku nedostaje.

I zaista kao i famozna Garaža, za HDZ je ovo uspješan projekt. Sve je ispalo baš onako kako su zamislili. Novaca nema, hlada nema, stabala nema, a torbe su ZNA SE u koga.

Srđ je Grad