Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 16:24

Srđ je Grad neće imati klasične političke liste na izborima za gradske kotare i mjesne odbore; sudjelovat će na nezavisnim listama

Srđ je Grad neće imati klasične političke liste na izborima za gradske kotare i mjesne odbore; sudjelovat će na nezavisnim listama Foto: Adri Marie / Pixabay

Stranka Srđ je Grad je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila je model njihovog sudjelovanja na izborima za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora koji se održavaju u studenom.

Predsjednik GK Ploče iza grada Srđan Obad istaknuo je uspjeh nezavisnih lista „Dajmo ruke” na prošlim izborima koji je, kazao je, „potvrdio da građani žele sudjelovati u odlučivanju u kotarima u kojima žive i da se umiju organizirati na listama neovisno o političkim strankama”.

Stoga stranka Srđ je Grad neće formirati svoje liste, ali će, kao i prije četiri godine, njeni članovi sudjelovati na nezavisnim listama u svojim kotarima, a neke od lista će i nositi, istaknuo je na konferenciji za novinare na kojoj je uz Obada sudjelovao i predsjednik GK Grad Marin Krstulović.

„Srđ je Grad podržava sudjelovanje građana u političkom životu zajednice i dat će ruke nezavisnim listama i svim građanima koji žele boljitak svojim kotarima, neovisno o njihovoj pripadnosti političkim strankama”, rečeno je.

Predsjednik GK Grad Marin Krstulović, objasnio je kako je u tom smislu Srđ je Grad već pokrenuo kampanju plakatima „Kakav GRAD želiš?” kako bi građani putem ankete detektirali najvažnije probleme svog kotara i ponudili moguća rješenja. Anketi se može pristupiti na web stranici Srđ je Grad, putem QR koda vidljivog na plakatima, a uskoro i putem letaka na štandovima unutar gradskih kotara.

„Srđ je grad stoji iza aktivnih građana. Uvjereni smo da građanima treba prepustiti upravljanje kotarima jer se takav model u protekle četiri godine pokazao puno učinkovitijim nego tamo gdje su pobijedile liste političkih stranaka. Stoga Dajmo ruke! jedni drugima, učinimo naše kotare ugodnijim mjestima za življenje i pokažimo kakav grad želimo.” - istaknuli su u zajedničkoj izjavi iz stranke Srđ je Grad.

dpp