Srijeda, 19 Rujan 2018 19:22

Što kažu Krešimir Kuran i Jadran Barač o turbulencijama u SDP-u...

Predsjednik županijskog SDP-a Krešimir Kuran i predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač na današnjoj konferenciji za novinare prokomentirali su stanje u SDP-u. Podsjetimo, u ponedjeljak je održan sastanak Kluba zastupnika SDP-a i Predsjedništva te stranke, a uz koji je dobar dio SDP-ovaca tražio od predsjednika Davora Bernadića da se povuče s čela stranke. Kako je on to odbio učiniti, turubulencije unutar stranke dodatno su se pojačale te su još češći javni istupi članova koji od predsjednika traže ostavku. Također, zbog ishoda sastanka iz stranke je izašla i dugogodišnja članica Milanka Opačić.

- Govorim u svoje osobno ime, a ne u ime županijskog SDP-a. Nezadovoljan sam situacijom koja se događa i s rejtingom stranke. Ali i sadržajem, tj. neadekvatnim i nedovoljno dobrim sadržajem kojeg SDP pruža građanima oko rješavanja njihovih problema. Ne služi nam na čast ova situaciju. Neke kolege možda ne vide snagu u SDP-u pa će napustiti stranku, svaka stranka prolazi turbulencije, naše su malo veće. Ponavljam, nemamo dovoljno dobar sadržaj, odnosno nedovoljno ga dobro artikuliramo. Nadam se poboljšanju te situacije. - rekao je Kuran, dodajući da će županijski SDP ima kvalitetno članstvo i da će u budućnosti dati šansu i novim licima.

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač kazao je kako se ne može bježati od problema.

- Smatram da mi koji gajimo socijaldemokratske ideale trebamo ostati u stranci i boriti se za njena načela. Jasno, prikupiti kvalitetne i nove kadrove. Krizom u SDP-u gubi cijela politička scena. Nije pitanje hoće li SDP biti dobar po anketama, a oko čega se SDP-u rugaju premijer Andrej Plenković ili naš gradonačelnik, nije tematika je SDP popularan... Problem oko korupcijske čeljusti HDZ-a, a ovom krizom idemo u jednostranačje i nikome nije u interesu da je SDP razoren i opustošen. - zaključio je Barač.

V.Salvia