Utorak, 08 Veljača 2022 12:41

Studenac preuzeo Pema

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk

Studenac je novi vlasnik Pema, odnosno taj trgovački lanac preuzeo je sve udjele u Pemu d.o.o.

„Studenac, glavni maloprodajni lanac na Jadranu i jedan od vodećih u Hrvatskoj, sklopio je ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo d.o.o., trgovačkom lancu koji posluje u 38 maloprodajnih objekata na području Dubrovačko - neretvanske županije te zapošljava više od 300 zaposlenika.” - objavio je danas Studenac u priopćenju.

Kako navode iz Studenca „novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog i snažnog rasta koji Studenac ostvaruje posljednjih godina, a nakon akvizicije biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., Studenac je dodatno ojačao svoju lidersku poziciju na Jadranu, ovoga puta i na samom jugu”.

Uz tog lanca pišu i kako su sada, s gotovo 750 prodavaonica, maloprodajni trgovački lanac s najvećom mrežom prodavaonica u Hrvatskoj.

- Unatoč svim izazovima, Studenac nastavlja ostvarivati svoje poslovne ciljeve, rasti i neprestano unapređivati poslovanje, a u prilog tomu govori i zaključenje značajnog preuzimanja trgovačkog lanca Pemo. Za specifično i jedno od najfrekventnijih turističkih područja na Jadranu razvili smo format koji kapacitetima spremno odgovara na sve potrebe, kako lokalnog stanovništva tako i mnogobrojnih turista. Također, pridruživanjem trgovačkog lanca Pemo, s tradicijom dugom gotovo kao i naša, u cilju nam je sačuvati i njegovati vrijednosti koje kompanija predstavlja svojim kupcima te obogaćivati ponudu i uvoditi dodatne usluge za još ugodnije iskustvo kupnje. - izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Uz to, Senczuk dodaje i kako je „cilj postupno prenijeti kompanijske vrijednosti Studenca novim zaposlenicima u svojoj proširenoj mreži te im pružiti priliku za učenje i poslovni razvoj utemeljen na sinergiji i zajedničkom radu”.
- Uložili smo više od 250 milijuna eura u sektor maloprodaje prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj i tu nije kraj. Oduševljeni smo rezultatima koje su postigli Michal Senczuk i njegov tim te smo uvjereni da će kompanija nastaviti rasti i u godinama pred nama. - poručio je Michał Kędzia, partner Enterprise Investorsa odgovoran za ulaganje fonda u Studenac.

dpp