Nedjelja, 03 Veljača 2019 00:11

Susret: Predsjednica postrojila vatrogasce ispred svetoga Vlaha

Susret: Predsjednica postrojila vatrogasce ispred svetoga Vlaha Foto: DNŽ

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović susrela se večeras u Dubrovniku, prije odlaska na Večeru od Kandelore, s članovima Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika.

Predsjednica se ovom prilikom zahvalila svim vatrogascima na, kako je kazala, „neumornom i nesebičnom radu i predanosti koja se vidi prilikom svakog požara, a naročito u nedavnoj složenoj akciji prilikom požara u HE Dubrovnik u Platu u kojoj je živote nažalost izgubilo troje mladih ljudi“.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u vatrogasne snage, kako u potrebnu opremu i održavanje, tako i u ljudstvo, a istaknuo je i kako će uskoro JVP Mljet dobiti na raspolaganje i vatrogasni brod vrijedan više od milijuna kuna.

Napomenuo je kako je njezin posjet poticaj i motivacija svim vatrogascima, a također se zahvalio vatrogasnim snagama na predanosti koju su pokazali, među ostalim i u akcijama u HE Dubrovnik, ali i u nedavnom požaru u Općini Orebić.

DPP