Nedjelja, 25 Lipanj 2017 20:50

Svjetska liga: Hrvatska brončana

Vaterpolski reprezentativci u borbi za treće mjesto završnog turnira FINA Svjetske lige pobijedili su Amerikance rezultatom 10:4 i kući po treći puta na ovom turniru odnose broncu.

Današnja utakmica pokazala je apsolutnu nadmoć nad reprezentacijom SAD-a s kojom je prije samo tjedan dana završila svoje američke pripreme, a koja je zadala ozbiljne probleme Srpskoj reprezentaciji u polufinalu.

- Na kraju smo završili treći. Jučer smo nespretno ispali na penale u utakmici koju smo praktički imali dobivenu. No danas smo bili ozbiljni i skoncentrirani od samog početka i to pokazali u bazenu. – prokomentirao je Ivan Krapić, hrvatski reprezentativac.

Najbolji igrač utakmice bio je Anđelo Šetka s tri zabilježena pogotka, potom Bušlje i Joković s po dva zabilježena pogotka.

- Nakon jučerašnjeg dosta stresnog poraza mislim da smo još jednom pokazali kako smo psihički jaka i prava ekipa te se brzo oporavili, te danas zasluženo pobijedili. Kontrolirali smo utakmicu od samog početka do kraja i pokazali da smo trenutno bolja ekipa od Amerike. – prokomentirao je Marko Bijač, vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije.

DPP