Prikazujem sadržaj po oznakama: hajduk

Ivan Bilić, 47-godišnji ekonomist i privatni poduzetnik iz Splita, izabran je jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora za novog predsjednika Uprave HNK Hajduk i u četvrtak je predstavljen javnosti, a u svom prvom obraćanju je istaknuo da je klub u dobrom stanju i na dobrom putu.

Bilića je kao novog predsjednika Hajduka predstavio predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin.

- Nadzorni odbor je donio jednoglasnu odluku da je on taj. Temeljem njegovih stručnih i ljudskih kvaliteta za koje smo procijenili da su bitne i potrebne Hajduku. Ivan spaja ljude i potiče ih da budu boljima. - rekao je Pavelin.

- Čast mi je da sam tu. Bilo koja funkcija u Hajduku je meni ispunjenje želja. Klub je u dosta dobrom stanju, to je moj dojam. Moja pozadina je financijska, moj je dojam je da je Hajduk u vrlo dobroj poziciji. U idućoj sezoni cilj je isti kao i u ovoj. - rekao je Bilić čiji životopis pokazuje da je u mnogim tvrtkama, inozemnim i domaćim, bio na vodećim pozicijama zaduženim za financijsko poslovanje, reviziju i nadzor.

Na mjesto čelnog čovjeka splitskog kluba došao je umjesto smijenjenog Lukše Jakobušića, kojem se zahvalio za rad i doprinos.

- Klub je imao u Jakobušiću najboljeg predsjednika u zadnjh 20-tak godina. Ciljevi nisu neke radikalne promjene, nego da Hajduk nastavi tim smjerom, uz nekoliko nadopuna. - rekao je 47-godišnjak koji je diplomu stekao na američkom sveučilištu Georgia State, a potom se vratio u Hrvatsku, gdje je gradio poslovnu karijeru.

Prije dolaska u Hajduk bio je na dužnosti direktora tvrtke Presoflex gradnja iz Požege, ali je uz nogomet bio vezan radeći u revizijskim tvrtkama Ernst & Young i Mazars Cinotti, u kojima se bavio vođenjem niza projekata nadzora u UEFA-i, procesima licenciranja u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) i Nogometnoj Federaciji BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a.

Bilić je najavio i prve poteze u jačanju sportske vertikale Hajduka.

- Imat ćemo člana uprave za sport. To će biti ključna osoba koja će nadzirati rad sportskog direktora i Akademije. U ovoj sportskoj vertikali već sada će se dogoditi promjene. Boro Primorac bit će savjetnik uprave za struku. Goran Sabljić će biti šef Akademije. - kazao je.

Novi predsjednik je kao prioritete označio pronalazak novog trenera prve momčadi kao i razgovor sa sportskim direktorom u ostavci Mindaugasom Nikoličiusom.

- Pričat ćemo o novom treneru. Održao sam s Nikom jedan sastanak, danas je i drugi sastanak sportskog odbora. Ostavio mi je dojam velikog profesionalca. Odaje mi dojam da nije završio svoj posao. S njim ću se najviše družiti sljedećih tjedana. Cilj je naći najbolje rješenje za tu poziciju. - rekao je Bilić, ali nije želio govoriti o imenima kandidata za poziciju trenera.

- Trenutačni sportski direktor ima listu, neću sad o njoj. Trenutna ideja je dovesti trenera koji odgovara strategiji. Strategija uključuje borbu, ali i nove igrače. Ne želimo trenera koji će samo reći, kupite mi ove igrače. To uključuje i način igre, ali taj način igre mora biti i u Akademiji. - zaključio je novi predsjednik Hajduka te istaknuo da preferira napadački stil nogometa.

Južni

Objavljeno u esPRESSo
Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 11:24

LUKŠA JAKOBUŠIĆ VIŠE NIJE PREDSJEDNIK HAJDUKA

Nakon debakla u finišu sezonu u kojoj je Hajduk ispao nasred Poljuda od Dinama u polufinalu Kupa Hrvatske te je također ispao iz utrke za naslov prvaka Hrvatske, Nadzorni odbor kluba smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića.

Puni mandat Jakobušiću je inače isticao u listopadu, predsjednikom je naime postao u listopadu 2020. godine. U njegovom mandatu Hajduk je osvojio dva Kupa Hrvatske, domogao se konačno nekog trofeja nakon devet godina, ali naslov prvak ostao je nedokučiv i nakon 19 godina.

Učinak Hajduka u mandatu Lukše Jakobušića bio je ispod zacrtanog plana te je Nadzorni odbor u ponedjeljak odlučio kako je već spomenuto, a Hajduk će do daljnjeg kao vršiteljica dužnosti predsjednice uprave voditi Marinka Akrap. Ona je inače u klubu dosad bila zadužena za marketing, prodaju i odnose s javnošću.

dm

Objavljeno u esPRESSo
Četvrtak, 15 Lipanj 2023 16:28

Karlo Sentić odlazi na posudbu

Vratar Hajduka, Dubrovčanin Karlo Sentić odlazi na jednogodišnju posudbu u novog mađarskog prvoligaša Diosgyor FC.

Sentić je u prošloj sezoni upisao 18 nastupa za Hajduk, a posljednji put branio je u maksimirskom derbiju protiv Dinama krajem veljače.

Za Hajduk je debitirao početkom prošle sezone u utakmici s Varaždinom u kojem je u sezoni 2021/22 odradio uspješnu posudbu.

dpp

Objavljeno u esPRESSo

Nakon što je Zoran Prodanović Prlja iz benda Let 3 sinoć objavio post kojim je aludirao na poraz juniora Hajduka u finalu Lige prvaka, odnosno kojim se narugao mladim nogometašima, reagirali su danas i iz Dubrovačke stranke (DUSTRA).

Prlja je naime sinoć objavio fotografiju prikala, koje u Splitu nazivaju fritulama uz riječi „Neka se momci naviknu...” Riječ je naime o tome da navijači suparničkih klubova Hajduku, koji godinama nije osvojio titulu državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji, često spominju kako Hajduk umjesto titule može dobiti jedino fritule.

Iz DUSTRA se također danas na društvenim mrežama, uz prekriženu fotografiju Zorana Prodanovića Prlje i Damira Martinovića Mrle, članova Leta 3, napisali ovo:

dustra screen 250423

dpp

Objavljeno u Aktualno

Ostaje li mi se? Pa svi su sretni kad odu. Ja sam neću otići. Mogu me potjerati ili će mi isteći ugovor. - tako je kazao predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na susretu s novinarima. Mandat Jakobušiću inače traje do konca listopada 2024. godine. Rekao je kako ne bi bilo normalno da otiđe za nekoliko mjeseci, ali i da mu ne bi bio problem otići.

- Sve se može riješiti odlaskom. To sam rekao i Nikoličiusu. Možeš odmah riješiti sve probleme tako da odeš. Kada odem i dalje ću dolaziti na Poljud i željeti najbolje Hajduku. Vaterpolski klub Jug mi je dao puno, tamo živim i sve, u Jugu sam se ostvario, ali Hajduk je Hajduk. - kazao je.

- Ni u Jugu prve dvije sezone nismo ništa osvojili, ali imao sam podršku uprave. No, ovo je na „entu potenciju”. - rekao je predsjednik Hajduka.

Jakobušić je kazao i kako odluka da ulaznice mogu kupiti samo članovi Hajduka nije bila dobra te da je podijelila društvo i navijače.

dm

Objavljeno u esPRESSo
Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 19:49

Evo što je o odlasku Dambrauskasa kazao Jakobušić

Klub treba težiti najvišim ciljevima, u tom kontekstu treba gledati ovu odluku. - kazao je predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić nakon što je trener Valdas Dambrauskas sporazumno napustio Poljud. Jakobušić se javno zahvalio sada već bivšem treneru bijelih pojasnivši razloge ovakve odluke.

- Valdas Dambrauskas više nije trener prve momčadi i u narednom periodu prvu momčadi će voditi njegov dosadašnji pomoćnik Mislav Karoglan. Od svog dolaska Valdas je u klub donio energiju, strast, a svoje znanje je podredio Hajduku i stvorio atmosferu, a samim time igru i rezultat. Hajduk se nakon dugo vremena borio za trofeje u Kupu i prvenstvu. Na kraju je i uspio. Istina, završili smo na drugom mjestu u prvenstvu, ali osvojili smo Kup na prepunom Poljudu. Svi znamo što to znači, a vidjeli smo što znači i njemu samom. Nama je gotovo nezamislivo da se netko tko nije rođen u ovom podneblju na taj način asimilira i poveže s klubom. Ta atmosfera i energija koju smo imali na kraju prošle sezone, nije se pretočila u ovu sezonu, a atmosferu i energiju koju imamo oko kluba, nismo uspjeli pratiti izvedbama i rezultatima na terenu. - pojasnio je Jakobušić.

- Većini javnosti je poznato kakav odnos sportski direktor i ja imamo s trenerom. Odnos pun iskrenosti i poštovanja. Samim time je ova odluka bila teža za nas. Uvijek smo se sva trojica vodili interesima kluba te u tom kontekstu treba gledati i ovu odluku. U javnosti se stvorila slika da je drugo mjesto realnost za nas u ovoj sezoni. Možda je to i točno, međutim mi se s tim nećemo i ne možemo zadovoljiti. Drugo mjesto tek treba izboriti, a klub mora težiti najvišim ciljevima. Ponavljam, u tom kontekstu treba gledati ovu odluku, jer naše nije samo da rješavamo nego da i predviđamo probleme. - dodao je.

Zajedno s Dambrauskasom iz stručnog stožera odlaze i njegovi dosadašnji pomoćnici, Marius Skinderis i Justinas Gasiunas.

Dambrauskas je Hajduk preuzeo početkom studenoga prošle godine te je momčad s njima na čelu ostvarila 23 pobjede, osam remija i sedam poraza. Litavski strateg ostat će upamćen po osvojenom trofeju Kupa prošle sezone kada je splitska momčad u finalu, u Splitu, svladala Rijeku 3:1 čime je klub s Poljuda osvojio prvi trofej nakon čak devet godina. No, posljednje utakmice očigledno su presudile Dambrauskasu. Prvo visoki 1:4 poraz od Dinama u derbiju te potom poraz kod Osijeka 1:2 te posljednji remi na Šubićevcu protiv Šibenika 1:1.

Hajduk trenutačno ima 12 bodova manje od Dinama (13-25), ali i dvije odigrane utakmice manje.

Južni

Objavljeno u esPRESSo

Dubrovačnin Karlo Sentić u nedjelju je imao svoj debi na Poljudu za seniorsku momčad Hajduka u utakmici protiv Slaven Belupa. Karlo je inače debi za seniorsku momčad imao u susretu protiv Varaždina, ali na gostovanju, kada je njegova mreža ostala netaknuta, ali utakmica na Poljudu je ipak nešto posebno pa je red i to zabilježiti.

Inače, osim protiv Varaždina, prije sinoćnjeg dvoboja koji je Hajduk dobio s 5:1, Sentić je branio i na gostovanju u Osijeku gdje su domaći slavili 2:1.

hajduk slaven belupo39 040922

Na Poljudu se inače okupilo 15.108 gledatelja, više nego na svim utakmicama 8. kola zajedno.

dpp

Objavljeno u esPRESSo
Označeno u

Ovo je vjerojatno najemotivniji i najradosniji dan u mom životu. Ovo neću nikad zaboraviti, vidjeli ste što ovo znači ljudima. rekao je Dambrauskas. - kazao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas nakon 3:1 pobjede protiv Rijeke u finalu nogometnog Kupa Hrvatske.

- Nije lako osvojiti trofej, ovo je zasluga svih u klubu. Borili smo se i vjerovali. Igrači su junaci, pogledajte sreću ljudi, sretan sam zbog njih. Ovaj trofej je nagrada za naš naporan rad i zalaganje. Ova noć pripada Dalmaciji i Splitu. - kazao je Dambrauskas.

- U ovih sedam mjeseci smo napredovali u svim segmentima. Osvojili smo Kup i osvojili drugo mjesto. Protiv Rijeke smo bili strpljivi i dobri, takav Hajduk želim gledati. No, moramo biti još bolji, moramo napredovati. - kazao je trener Hajduka.

Litavac je posebnio bio oduševljen atmosferom na stadionu.

"Kada sam dolazio, napravio sam domaću zadaću. Znao sam gdje dolazim. No, jedno je vidjeti na tv, a drugo je to doživjeti uživio. Ovo sigurno neću zaboraviti. Ja neću skakati u more, međutim sudjelovat ću u ovoj proslavi. Rekli su mi da će riva gorjeti ako osvojimo naslov, možda nismo osvojili prvenstvo, ali jesmo Kup. - rekao je.

- Melnjak je odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu u životu. Vjerojatno je imao više udaraca nego naš suparnik ukupno. Bio je sjajan. - kazao je o Draiju Meljnaku strijelcu dva pogotka i najboljem igraču finala.

dm

Objavljeno u esPRESSo

Pobjedom 3:1 na Poljudu u finalnoj utakmici protiv Rijeke Hajduk je sedmi put osvojio Kup Hrvatske. Posljednji put prije ovog Hajduk je osvojio Kup 2013.

Rijeka je povela u 13. minuti preko Josipa Drmića, a izjednačio je Ferro u 24. minuti, prekoret je donio Dario Melnjak u 36. minuti. Od 41. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Hrvoje Smolčić. U nastavku susreta Melnjak je bio strijelac i u 56. minuti za 3:1.

dm

Objavljeno u esPRESSo

Kiksevima Osijeka i Dinama protiv Istre i Lokomotive vratila se nada na Poljud da se do titule još uvijek može. Nakon kompletno odigranog 33. kola HNL -a Hajduk je smanjio zaostatak za Dinamom na četiri boda i preskočio Osijek na ljestvici.

Nakon što je Hajduk u petak pobijedio Hrvatski dragovoljac 2:1, a Osijek danas doma igrao neriješeno protiv Istre 1961 2:2 te Dinamo 1:1 kod Lokomotive, Dinamo je vodeći sa 70, Hajduk ima 66, a Osijek 65 bodova.

Tri su kola do kraja. Hajduk sljedeći vikend ima teško gostovanje kod Rijeke, koja je ispala iu utrke za naslov, a Dinamo i Osijek igraju međusobno na Maksimiru.

U predzadnjem kolu Hajduk na Poljudu igra protiv Istre, Osijek doma protiv Lokomotive dok Dinamo gostuje u Šibeniku.

U zadnjem kolu veliki je derbi Dinamo – Hajduk u Zagrebu, a Osijek je gost Gorice.

dm

Objavljeno u esPRESSo
Označeno u
Stranica 1 od 3