Petak, 06 Listopad 2017 14:34

U Jugu ususret sezoni ne traže alibije; novorođeni sin trenera Kobešćaka dobio člansku iskaznicu

Još nismo na nivou na kojem želimo biti i od svojih igrača sutra ne očekujem čuda, pogotovo od trojice novih. Ukoliko me netko od njih sutra protiv Jadrana HN demantira bit ću sretan. Mi ćemo tek tražiti novu igru, ali to nam ne umanjuje želju za pobjedama. - rekao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za novinare održanoj ususret početka nove sezone.

Na konferenciji za novinare predstavili su se i novi igrači Luka Lozina, Viktor Rašović i Vincenzo Renzuto, ali i novi predsjednik Tomislav Dumančić. Govorio je i Marko Bijač.

Dakle, Jug otvara sezonu protiv Jadrana iz Herceg Novog, lanjskog protivnika u finalu Final foura Regionalne lige.
- Luka Lozina bi trebao biti dostojna zamjena Josipu Vrliću, Vicenzo Renzuto koji ordinira po lijevoj strani napada nadoknađuje odlazak Felipea Perronea i Pava Markovića. Kad dolaziš nakon Perronea to i nije baš lagan zadatak. Viktor Rašović će popuniti prazninu svih pet igrača koji su otišli jer je polivalentan i može igrati na svim pozicijama. - kazao je Kobešćak.

- Tek smo mjesec dana skupa, i stvarno smo teško fizički radili i pred prvu utakmicu sezone teško mi je reći koliko smo dobri. Novi su se igrači odlično uklopili i mogu reći da smo kao ekipa još jednom kliknuli. - dodao je Jugov kapetan Marko Bijač.

Rašović se zahvalio na prijemu u klubu i Gradu.
- Prvi dojmovi su odlični. U svakom smislu sam zadovoljan. Grad je prekrasan, a u klubu sam od suigrača primljen na najbolji mogući način. Vjerujem da ću opravdati povjerenje. - kazao je Rašović.

"Dobro jutro", bile su prve riječi Vincenza Renzuta kojima se obratio nazočnim novinarima.
- Nadam se da ću što prije ući u sistem u kojem će momčad igrati i da će rezultati i naše igre biti na viskom nivou. Ovo je grad vaterpola, ljudi razumiju igru i to je dodatni motiv za dati sve od sebe. I to je to. Nadam se da ću sljedeći put na pressici pričati hrvatski. - kazao je Napolitanac.

Luka Lozina koji je s momčadi najduže od svih novih igrača rekao je kako od "od sebe očekuje jedan veliki iskorak u igri".
- A ako to mogu igdje postići, to je u Jugu. - izjavio je.

- Nema alibija. Naš su cilj obrana tri trofeja i plasman na završni turnir Lige prvaka. A tamo što napravimo… Ipak imamo šest svjetskih prvaka u momčadi. - objasnio je Jugov predsjednik Tomislav Dumančić.

Inače, sama konferencija za novinare počela je čestitkom Vjeku Kobešćaku koji je prije neki dan postao otac, a mali Karlo je dobio od novog Jugovog predsjednika Tomislava Dumančića člansku iskaznicu.
Jug CO i Jadran HN derbi 1. kola Triglav Regionalne lige igraju u subotu, u Gružu s početkom u 19 sati.

Jug/V.S.