Utorak, 15 Studeni 2022 19:23

U tri trgovine Studenca naišli smo na mlijeko znatno skuplje od propisane cijene odlukom Vlade; prijavili smo inspekciji, odgovor čekamo

Piše:
U tri trgovine Studenca naišli smo na mlijeko znatno skuplje od propisane cijene odlukom Vlade; prijavili smo inspekciji, odgovor čekamo Foto: dpp

Vlada je još ususret jeseni, tj. početkom rujna, donijela Odluku o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda među kojima je i mlijeko, tzv. UHT, s 2,8 posto udjela mliječne masti po litri. Ipak, s vremena na vrijeme nađu se pametnjakovići koji se te odluke ne pridržavaju, a mi smo u subotu u tri trgovine Studenca naišli na mlijeko koje je bilo znatno skuplje od propisane cijene koja iznosi 7,39 kuna za litru.

Tako je 'z bregov mlijeko od litre u Studenac trgovini u Novom naselju Mokošica koštalo 9,99 kuna, odnosno 2,6 kuna više od maksimalne moguće cijene koju je postavila Vlada u cilju umanjenja posljedica krize i zaštite potrošača, odnosno građana kojima su tim mjerama osnovne prehrambene namirnice trebale ostati dostupne po cijenama koje je odlukom odredila Vlada.

mlijeko cijene 151122

Nakon što smo smo pronašli mlijeko po 9,99 kuna u Mokošici, obišli smo još nekoliko trgovina Studenca, a u Komolcu i na Kantafigu, trgovinama u kojima Studenac nastavlja praksu Pema (kojeg je kupio i pripojio) povišenih cijena u ovisnosti o položaju trgovine, ono je koštalo čak 10,29 kuna, odnosno 2,9, gotovo tri kune više od propisane cijene.

Jedna trgovina mogla je biti slučajnost, iako bi se takvo što teško moglo takvim nazvati, ali tri su namjera. Stoga smo jučer sva tri slučaja prijavili i inspekciji. Kakve će i hoće li uopće biti posljedica, odgovore čekamo. U svakom slučaju, pri kupovini u Studenca, i ne samo tamo već i općenito, pripazite na cijene.

P.S.
U trgovini u Komolcu djelatnica nam je odmah sama ponudila povrat novca, odnosno razliku od plaćene i cijene propisdane odlukom Vlade. U trgovini u Mokošici djelatnice su rekle kako to nije moguće te smo ispunili prigovor potrošača, a na Kantafigu blagajnica nas nije znala ni uputiti gdje i kako podnijeti prigovor potrošača.