Utorak, 25 Srpanj 2017 11:59

Udruga Sve ostalo je glazba nastavlja sa svojim projektom "Renesansni vrt"

Nakon uspješne premijere programaRenesansni vrt koji je izveden u kolovozu 2016. godine kao dio projekta Perivoj od muzike u organizaciji udruge Sve ostalo je glazba i Zaklade Caboga Stiftung, Dubrovčani i posjetitelji Dubrovnika moći će ponovno uživati u ovim glazbeno scenskim kolažima i to u četvrtak i 3. kolovoza s početkom u 20 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

"Dubrovnik je kao sredina oduvijek poticao kulturno stvaralaštvo, a ovi zanimljivi glazbeno scenski kolaži predstavljaju kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu na atraktivan način, te je približavaju Dubrovčanima i posjetiteljima u ugodnom ladanjskom prostoru ljetnikovca Bunić-Kaboga – istom onom kojem su stari Dubrovčani hrlili da se odmore od vrućine, a danas i od gužve i događanja koja su uglavnom koncentrirana u Staroj gradskoj jezgri i oko nje. Jedinstvena je ovo prilika za uživati u spoju glazbe i povijesti." - stoji u priopćenju Udruge.

"Program se sastoji od nekoliko atraktivnih komponenti – g. Marojica Bijelić dočekuje goste te ih upoznaje s ljetnikovcem, njegovom bogatom poviješću i kulturom ladanja starih Dubrovčana, a članice udruge Sve ostalo je glazba - Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić i Nastasja Palčok, pod umjetničkim vodstvom pijanistice Ivane Jelače, izvode repertoar s djelima hrvatskih skladatelja. Svi sudionici programa su prikladno kostimirani, a svakako je važno napomenuti kako su glazbenice za ovaj program posebno odjevene u kreacije Duške Nešić-Dražić koja je svoje vilinske haljine osmislila inspirirana dubrovačkim renesansnim vrtom." - piše u priopćenju.

Uz koncert i vodstvo, Renesansni vrt otkriva raskoš i ljepotu perivoja „uhvaćenih“ na fotografijama autorice Katarine Karakaš Spiroski, koje će se izložiti na saloči ljetnikovca tijekom izvedbi.

Projekt Renesansni vrt realiziran je u suradnji sa Zakladom Caboga Stiftung uz potporu Grada Dubrovnika kao dio Programa javnih potreba u kulturi i kulturnog turizma. Ulaz na koncerte je slobodan, a osigurana je i autobusna linija iz Grada do ljetnikovca neposredno prije te odmah nakon koncerta.

DPP