Četvrtak, 16 Veljača 2023 17:12

Ultimi od karnevala 2023.

Vrhunac bogatog višednevnog programa Dubrovačkog karnevala dogodit će se u subotu 18. veljače u Gradu. Niz raznolikih zabavnih događanja na Stradunu počinje jutarnjim glazbenim i plesnim nastupima, nastavlja se kulinarskim natjecanjem, a završava pravom karnevalskom poslasticom – maškaranim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića te maškaranima partyjem uz glazbu uživo na taraci ispred teatra. I sve je za naše maškarane građane potpuno besplatno!
 
Maškarana Gradska glazba Dubrovnik uz Mažoretkinje Grada Dubrovnika prošetat će Stradunom od jedanes' ura i odsvirati popularne marče ispred crkve sv. Vlaha. Gradsku glazbu pratit će Linđo i Plesni studio Lazareti uz DJ glazbu za zabalat i razveselit se.
 
Uvertira je to u najslasniji dio Dubrovačkog karnevala – Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula. U natjecanju u spravljanju najboljeg pjata, koje će ispred Luže početi u 12:30 sati, sudjelovat će dubrovačke hotelske kuće i restorani; Jadranski Luksuzni hoteli, Rixos Premium Dubrovnik, Valamar, Hilton Imperial Dubrovnik, Royal Resort Dubrovnik, Gradska kavana Arsenal, Sunset Beach, Akademis Academia, restorani Bistro49, Dundo Maroje, Dalmatino i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
 
O tome tko je spravio najukusnije šporke makarule odlučivat će žiri gulozana u sastavu Katija Pašeta, Mirna Sarić i Đani Banovac. Uživajte mukte u makarulima, krafenima i  žmulu vina koje će vam regalat natjecatelji, te Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika kao organizatori.
 
Imamo i „sretnu uru“ - Happy hour u ugostiteljskim objektima Cele, La Bodega i Congo prilagođen je maškarama i traje od 11 do 13 sati. Za maškarane vrijedi ponuda napitaka od kave po cijeni od dva eura. Fala im!
 
U prostoru Luže od 10:30 do 12:30 sati održavat će se radionica izrade karnevalskih maski pod vodstvom Art studija Kantunić. Radionica je ograničena na 12 sudionika osnovnoškolske dobi.
 
Ulaz na Maškarani koncert u Kazalištu Marina Držića je opet mukte (uz ranije preuzete ulaznice na blagajni KMD-a). Maškarate se po želji i dođete! Početak je u 20 sati. Nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Ivana Huta i uz goste Maju Grgić, Sebastijana Vukosavića i trubača Džemala Cakića. Njihov nastup će, kad fine koncert, na taraci ispred teatra pratiti Mali Veljun – maškarani party uz živu glazbu s početkom u 21 sat.
 
Uz događanja na Stradunu i Kazalištu Marina Držića, Dubrovački karnevo u subotu se seli u Mokošicu gdje će se, na pozornici ispred Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II, s početkom u 15 sati,  održati Dječja maškarata u Mokošici.
 
Dubrovački karnevo završit će Ultimima u utorak, 21. veljače. Za zabavu je zadužena grupa Amadeus, a zbog preuređenja Gradske Kavane/restorana Arsenal, Ultimi će se prvi put održati u Studentskom domu. Pravi trenutak za pustiti mašti na volju i u novom prostoru isprobati nove maske.
 
Dođite nam svakako i svakakvi!

Grad Dubrovnik