Petak, 20 Listopad 2017 13:17

Uspješan početak Good Food Festivala

Prvi dan Good Food Festivala Dubrovnik 2017. okupio je brojne Dubrovčane i njihove goste, a uspješan početak četvrtog izdanja festivala obećaje veliku posjećenost i u sljedećim danima te uspješan nastavak svih festivalskih programa! Okusi i mirisi prvog dana festivala najbolji su poziv i na ostala događanja koja sve posjetitelje tek očekuju!

Program festivala je počeo radionicom pripreme Stonske torte u Udruzi Deša. Izvorno, renesansno slatko jelo ovoga kraja i danas nalazi mjesto na dubrovačkim trpezama, a to pokazuje i interes za radionicu, osobito mladih domaćica koje će Stonskom tortom i ubuduće uveličavati blagdansku trpezu. Marina Žibert Ercegović održala je radionicu pod nazivom ''Pasta i razgovor o hrani'' učenicima Turističko - ugostiteljske škole Dubrovnik u TIC - u Pile. Mlade snage dubrovačkog turizma pozorno su slušali vrsnu cheficu koja im je nastojala prenijeti svoje znanje stečeno dugogodišnjim iskustvom, a sve uz malo smijeha.

Prvi put se na Good Food Festivalu predstavila certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić koja je održala radionicu pripremanja vegetarijanskog bruncha ili večere pod nazivom ''Zdravo Tereza''. Vedro i s entuzijazmom, Tereza je okupljenima pokazala kako je zdravo ujedno i slasno, a TIC Pile bio je posve pun. Svi su željeli čuti i vidjeti što će i kako pripremiti mlada autorica čak dviju kuharica i istoimene emisije „Zdravo,Tereza!“. Predvečerje je bilo rezervirano za Priču o Lekri - u. Vinarija Škar na Lapadskoj obali bila je mjesto druženja i opuštanja uz ovo osobito vino te uz priču o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji te lokalnim vinskim sortama i izradi vina.

Pravi vrhunac prvog dana Good Food Festivala 2017. bila je gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u Restoranu Mimoza koji je sinoć bio mjesto slavonske kuhinje i gostoljubivosti. Nakon prezentacije koju je održala direktorica Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije Rujana Bušić Srpak, uslijedila je večera s pet sljedova tradicionalnih slavonskih jela uz probrana vina toga kraja. Hranu je pripremala marljiva kuharica Ljubica Božić, a za ugođaj se pobrinuo tamburaški sastav 'Zagorska mornarica'. Ova večer je potvrdila je kako je u Slavoniji hrana uistinu identitet i način života. Na tom tragu nastavit će se i program drugog dana koji donosi nove namirnice, jela i dobre kapljice te dakako i nove prilike za druženje na Good Food Festivalu!

Turistička zajednica Grada Dubrovnika