Subota, 24 Lipanj 2017 20:55

Vaterpolo: Poraz Hrvatske u polufinalu Svjetske lige

Vaterpolo: Poraz Hrvatske u polufinalu Svjetske lige Foto: Fina.org

Vaterpolski reprezentativci danas su u polufinalu Svjetske lige izgubili od Italije na peterce. Nakon regularnog dijela igre bilo je 6:6. Sutra "barakude" za treće mjesto igraju s lošijim iz druge polufinalne utakmice, odnosno Srbijom ili SAD-om.

Hrvatska je na ovom turniru zabilježila četiri pobjede, nad reprezentacijama Japana (13-5), Rusije (12-7), Australije (8-3), Kazahstana (19-3).

- Utakmica je bila strašno fizički naporna i iscrpljujuća. Imali smo peh da smo u posljednjih 20 sekundi, kada smo praktički imali riješenu utakmicu, primili taj nesretan gol za izjednačenje i u petercima izgubili. Ali mislim da smo pružili dobru utakmicu unatoč lošem igraču više koji nam još uvijek šteka i koji nam je najlošiji segment igre, dok nam je obrana dobro funkcionirala. Ostaje nam borba za treće mjesto. Treba poraditi na tim detaljima da se ovakve greške ne ponavljaju. Nadam da ćemo s medaljom završiti ovo natjecanje. – rekao je Maro Joković, reprezentativac.

Najučinkovitiji danas bio je Anđelo Šetka s dva zabilježena pogotka, dok su Lončar, Buljubašić, Vukičević i Fatović zabilježili po pogodak.

DPP