Subota, 07 Svibanj 2022 02:06

Vijest koja je šokirala dubrovačku javnost je istina

Piše:

Ima tako tih nekih trenutaka koji čovjeka podsjete zašto je odabrao zanat ili profesiju koju jest. Volim kad me u mom pozivu povremeno takvo što zaskoči i kad promislim – to je to, zato sam se počeo baviti novinarstvom, da ljudima donosim takve vijesti, takve priče koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Jedan takav momenat dogodio se jučer kada sam otvorio poruku na redakcijskom e-mailu i jezik mi je od iznenađenja ispao do poda.

Gledam u ekran, čitam pa opet čitam jer ne mogu vjerovati onom što čitam. Naravno, za svaki slučaj provjeravam je li poruka stigla sa službenog maila, da nije zajebancija neka. Nije, bogami sve službeno da službenije ne može biti. Ima čak i onaj dodatak da potvrdim kako sam mail primio. Uvijek to ignoriram.

Nakon prvotnog šoka stao sam malo misliti pa kontam - hajde, što ne bi bila istina, sve je danas moguće. Palim CNN, da vidim da oni to već nisu objavili kao „breaking news”. Jbga, ne događa se svaki dan da gradski prijevoznik produži radno vrijeme vlastitog šaltera čak do osam ura navečer. Baš to učinio je dubrovački Libertas, na Pilama. Ako to nije raritet i vijest za prekinuti program i opičit' „breaking news”, ne znam više što jest. Ali nije ni CNN što je bio, nema ništa. Čudim se kako nisu uočili koliko je truda u Libertasu uloženo u istraživanje tržišta, kakvi se silni procesi prilagodbe trebaju odviti i koliko se toga treba poklopiti za ostvarivanje jedne takve ideje kao što je produženje radnog vrijeme šaltera čak do 20 sati, od ponedjeljka do subote, ne i nedjeljom, to bi ipak bilo malo previše. I ne samo to, nego su iz Libertasa najavili da bi se radno vrijeme moglo produžiti na još nekim šalterima, a ne samo na Pilama. Svaka čast!

Znam da je ovo vijest koja je javnost šokirala i da mnogi od vas koji ovo čitaju sad deboto govore „ma što sere ova budala, moš' mislit što će radit do osam”. Ali istina je. Eto, ako ne vjerujete meni, vjerujte službenom priopćenju Libertasa, evo ga na cijeloga, onako kako je i napisano:

„Sve bolji turistički pokazatelji
Šalter na Pilama od subote ima novo radno vrijeme
U skladu sa ostvarenim gospodarskim rezultatima tijekom travnja, doći će do produženja radnog vremena prodajnog mjesta na Pilama.
Prodajno mjesto Pile će, od 07. svibnja 2022. godine, od ponedjeljka do subote, raditi u vremenu od 07:00-20:00, čime se nastavlja ranije započet proces prilagođavanja poslovanja sve pozitivnijim uvjetima na tržištu.
Libertas nastavlja pratiti gospodarske pokazatelje te su moguće su izmjene radnog vremena i ostalih prodajnih mjesta.”

Naravno, ovakav potez uprave Libertasa donosi sa sobom i određeni rizik gubitka djelatnika zaslužnih za realizaciju ovog inače teško izvedivog poslovnog pothvata, jer bi gradonačelnik Mato Franković sad mogao inzistirati da realizator/ica te ideje, posebno ako dolazi iz reda članova DDS-a, odmah preuzme neko pročelničko mjesto u Gradu Dubrovniku. Ako treba osnovat će se i novi upravni odjel, nije problem.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019