Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 20:22

VLAHUŠIĆ: VIĆAN ĆE SA ŠTAPOM U KOLICIMA VODITI NOGOMETNI KLUB

Piše:
Andro Vlahušić Andro Vlahušić Foto: Grad Dubrovnik

Put u pakao popločan je najboljim namjerama, kazao je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, nakon što je aktualni Mato Franković pobrojao sve projekte i ulaganja u sportsku infrastrukturu. Vlahušić naime smatra kako multifunkcionalna dvorana u Gospinom polju neće biti izgrađena do Svjetskog rukometnog prvenstva, a svoje mišljenje ima i o novom lapadskom stadionu.

- U dvorani se 10 mjeseci prije prvenstva mora odigrati turnir. Recite Hrvatskom rukometnom savez da se turnir ne može igrati jer nema niti lipe u proračunu. Po vama je država gradi jer smo mi prezaduženi. - rekao je Vlahušić te se osvrnuo na novi stadion u Lapadu.

- Za tri godine Pero će imati 80 godina i bit će predsjednik nogometnog kluba. Sa štapom u kolicima će ga vodit. Na trgovačkom centru će bit stadion i gore se onda prostre tepih da se Pero Vićan može u kolicima vozit. - kazao je Vlahušić.

- Siguran sam da ćete kao i Vićan, doživjeti da ja otvorim gradnju stadiona u Lapadu. - uzvratio mu je Franković te se osvrnuo na izgradnju nove dvorane u Gospinu polju.

- Dvorana košta 50 milijuna eura, s rekonstrukcijom i energetskom obnovom stare dvorane to je još 14 milijuna eura. Pa znate li koji su to novci? Da smo ne znam kako bogat grad, ne bismo je mogli sami financirati. Zašto bismo je napravili sami? Sve arene koje su napravljene nisu rađene samo na trošak tih gradova nego je sudjelovala i država. - rekao je Franković.

Odgovorio je i na pitanje hoće li nova dvorana biti otvorena do rukometnog prvenstva.

- Dajemo maksimum da bude izgrađena. Da smo imali sredstva već bismo je počeli graditi. Nije lako nacrtati, a kamoli osigurati 50 milijuna eura. Da imamo potpuno rasterećen proračun teško bismo je sami financirali, ali idemo korak po korak i kad je napravimo, kad napravio i dvoranu za tenis, riješili smo pitanje dvoranskog sporta u Gradu, a sve sukladno strategiji i to nije toliko daleko. Rekonstrukcijom postojeće dvorane i izgradnjom nove, dobivam jedinstveni dvoranski kompleks na jednom mjestu. U Europi nema nigdje takve infrastrukture i konkurirat ćemo ne samo za Svjetsko rukometno prvenstvo nego za sve. - istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.