Utorak, 19 Veljača 2019 21:16

Za 153,5 milijuna kuna prodani Hoteli Maestral

Za 153,5 milijuna kuna prodani Hoteli Maestral Foto: Ministarstvo državne imovine

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su danas u Ministarstvu državne imovine Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Maestral, u vrijednosti 153,5 milijuna kuna.

Prigodom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao:
- Ovo je veliki uspjeh, nakon osam neuspjelih natječaja i devetog kruga, konačno je proces uspješno završio. Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude i time je završila privatizacija posljednjeg hotelskog kompleksa u Republici Hrvatskoj. U posljednja tri natječaja hotelsko – turističkog sektora u državni proračun osigurali smo oko 600 milijuna kuna i više od 2,5 milijarde kuna investicija. Očekujemo da kupac što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele sa jednom ili dvije zvjezdice. – kazao je Marić.

Direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković zahvalila je ministru Mariću na suradnji i dodala:
- Naši planovi su što prije krenuti sa realizacijom projekta jer smatramo da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. U najkraćem roku ćemo preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu.

DPP