Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 02:36

Zainteresiranih za najam stanova u Mokošici je 166; dio Dubrovčana negoduje da nisu ni građeni za Dubrovčane s obzirom na uvjete

Piše:
U najam se u ovim zgradama nude 43 stana U najam se u ovim zgradama nude 43 stana

Na natječaj, točnije javni poziv Grada Dubrovnika za najam stanova u novim POS zgradama u Mokošici javilo se 166 zainteresiranih. Grad u najam daje 43 stana koje bi, prema planovima tzv. dubrovačke stanogradnje najmoprimci u konačnici i kupili.

Cijena po kojoj bi budući najmoprimci otkupili stanove zasad nije poznata s obzirom da nije bilo moguće prihvatiti nelogičan prijedlog da to bude 1.350 eura po kvadratu, odnosno po povlaštenoj cijeni, jer za za slučaj „dubrovačke stanogradnje” utvrdilo da je to u suprotnosti sa zakonom. No, najmoprimici će imati prednost pri kupnji kada se stanovi budu prodavali.

Unatoč glasnom protivljenju dijela oporbe, ali i dijela javnosti da se stanovi uopće prodavaju, HDZ -ova većina u Gradskom viječu Grada Dubrovnika odlučila je suprotno.

Dubrovačka javnost nije zadovoljna niti uvjetima po kojima se stanovi daju u najam, a po kojima svi oni koji žive s roditeljima ili možda kod brata, sestre, bilo koga od rodbine i sl., ne mogu niti sudjelovati na natječaju za najam ovih stanova, a puno je Dubrovčana koji nisu riješili svoj stambeni problem upravo u takvoj poziciji. Stoga ne čudi da dio Dubrovčana negoduje kako stanovi za Dubrovčane nisu ni građeni.

Cijene najma inače su izuzetno povoljne, tek 20 kuna po kvadratu, a iznajmljuju se i parking mjesta, 15 kuna po kvadratu u garaži i četiri kune na uličnom parkiralištu. U najam se nudi 11 jednosobnih stanova, 18 „jednoipolsobnih” (ma što god to jednipolsobnih značilo) i dvosobnih stanova, dok je 14 „dvoipolsobnih” (jednako vrijedi kao i za „jednipolsobne”) i trosobnih stanova.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019