Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 18:23

Započeli radovi na uređenju sportske dvorane na mjestu bivše stanice za tehnički pregled vozila

Započeli su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u Gospinome polju. Riječ je o prostoru nekadašnje stanice za tehnički pregled vozila u Gospinom polju. Postojeća građevina površine 634 kvadratna metra preuredit će se na način da će u prizemlju biti prostor za trening, podijeljen na zone, te će se ujedno urediti preteći prostori – svlačionice i sanitarije. Na gornjem katu objekta smjestit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije.

Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodi tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, ukupna vrijednost radova iznosi 2.783.532 kuna s PDV-om, a planirani rok izvođenja radova uređenja je tri mjeseca. Za provedbu projekta nadležan je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

"Sukladno usvojenoj Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu pa je tako konačno obnovljen nogometni teren u Gospinom polju, uređena judo dvorana u Mokošici, jedriličari su dobili nove prostore, hotel Stadion i Jugov dom temeljito se obnavljaju, energetski su obnovljene školske sportske dvorane." - navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

dpp