Petak, 11 Siječanj 2019 11:47

Zastave na HEP-u na pola koplja; u Plat stigli forenzičari

Forenzičari iz Centra za vještačenje Ivan Vučetić iz Zagreba jutros su stigli u Plat i započeli očevid u odvodnom tunelu hidroelektrane Dubrovnik u čijoj je strojarnici jučer u jutarnjim satima izbio požar, potvrdio je za portal Dubrovnikpress.hr načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Istaknuo je kako se s mora i kopna i dalje intezivno traga za trećim zaposlenikom HE Dubrovnik.

- Ronioci su jutros već obavili jedan zaron i još nema nikakvih informacija da je pronađen treći nestali zaposlenik hidroelektrane. Na moru su dva policijska plovila. Vjetar im stvara male probleme, ali nema odustajanja. Tu su i pripadnici naših brojnih vatrogasnih postrojbi, mještani i nekoliko desetaka policajaca jer osim mora pretražujemo i kopneno područje. Pozvani su i pripadnici HGSS-a, kao i Lučka kapetanija da se uključe u potragu. - kazao je Pavličević.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske kazao je kako se na moru pretražuje župski i cavtatski akvatorij jer je tijelo drugog zaposlenika HE Dubrovnik pronađeno sinoć malo prije 22 sata na obali u Cavtatu na predjelu Ključice.

Inače, potraga za unesrećenima u HE Dubrovnik cijelu noć se nije prekidala. Zastave na zgradi „Elektrojuga”, odnosno HEP-a, jutros su spuštene na pola koplja.

N.Metković