Utorak, 21 Ožujak 2023 22:47

Zbog kupovine TUP-a protiv Frankovića podnesena (anonimna?) kaznena prijava

Piše:
Zbog kupovine TUP-a protiv Frankovića podnesena (anonimna?) kaznena prijava Fotografije za ilustraciju: Davor Mladošić

Dobio sam kaznenu prijavu zato što smo kupili TUP, jedna od tvrdnji je da smo ga platili puno više nego što uistinu vrijedi, rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Tko ga je prijavio, kaže, ne zna, ali je istaknuo kako se prijava temelji na materijalima o TUP-u koji su bili upućeni vijećnicima.

- Netko očito ima dovoljno vremena baviti se drugim ljudima i nečim što je dobro za Grad. Mi određujemo vrijednost TUP-a u budućnosti. Mislim da će budućnost TUP-a biti sjajna jer nedostaje društvenog sadržaja i bit ćemo ponosni da smo rezervirali tih devet tisuća metara kvadratnih u srcu grada. - rekao je gradonačelnik Franković.

Gradsko je vijeće inače dalo suglasnost UTD Ragusi za pripajanje društva Elektrocarbon ESOP d.o.o. To društvo, koje je bilo većinski vlasnik TUP-a osnovali su radnici bivše tvornice, a dionice te tvrtke kupljene su s dionicama TUP-a. Spajanje UTD Raguse i Elektrocarbon ESOP-a prvi je korak u spajanju UTD Raguse i TUP-a, koje bi, prema riječima gradonačelnika Frankovića, trebalo biti okončano do kraja godine.