Utorak, 19 Prosinac 2023 13:26

ZBOG MONTAŽE KONSTRUKCIJE NA GRUŠKOJ PLACI DOLAZIT ĆE DO ZATVARANJA PROMETA

ZBOG MONTAŽE KONSTRUKCIJE NA GRUŠKOJ PLACI DOLAZIT ĆE DO ZATVARANJA PROMETA Foto: Grad Dubrovnik

Zbog izvođenja zahtjevnih radova na montaži nosive čelične konstrukcije u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji place Gruž investitora Sanitat d.o.o., u srijedu, 20. prosinca dolazit će do povremenog zatvaranja prometa Obalom Stjepana Radića.

Naime, zbog potrebe dopreme, prijenosa i montaže četiri velika elementa nosive čelične konstrukcije tržnice Gruž u srijedu u vremenu od 9:00 do 19:00 sati planirano je u navedenom periodu promet Obalom Stjepana Radića zatvarati na trideset minuta svaka dva sata.

Tijekom čitavog trajanja radova javni gradski prijevoz odvijat će se alternativnim pravcima o čemu je javnost detaljno obavijestio Libertas Dubrovnik, dok će se osigurati neometano propuštanje vozila hitne pomoći i drugih interventnih službi.

Promet svim vozilima, osim interventnim, bit će onemogućeno u polusatnim intervalima (koliko otprilike traje iskrcaj elemenata čelične konstrukcije s kamiona i njihov prebačaj na tržnicu). Prolazak u ostalom vremenu će se dozvoliti, a sukladno situaciji na terenu.

Kako bi se osiguralo što urednije odvijanje prometa s manje zastoja, djelatnici prometnog redarstva rasporedit će se na križanju na Solskoj bazi te će se kao zaobilazna cesta za kretanje vozila koristit ulica Andrije Hebranga (dvosmjerno) i ulice Dr. Ante Starčevića - Splitski put - Vladimira Nazora.

Prometni redari upravljat će prometom i na križanju Ilijna glavica gdje se očekuje veće prometno opterećenje.

Građani se mole za razumijevanje i strpljenje jer se zbog kompleksnosti ovih zahvata u završnoj fazi temeljite rekonstrukcije gruške place nije moglo pristupiti drugim rješenjima.

Grad Dubrovnik